Στο σφυρί μια σπάνια Ferrari 599 GTZ by Zagato

Σχετικά άρθρα

Το 2007, η Zagato παρουσίασε την 599 GTZ Nibbio, μια ειδική έκδοση της Ferrari 599 GTB, η οποία βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 9 αυτοκινήτων. Από αυτά, τα οκτώ διέθεταν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η μια φορούσε 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Η συγκεκριμένη διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο και αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Η ελβετική Modena Cars αγόρασε καινούρια την 599 GTB, με το αυτοκίνητο να είχε διανύσει 20.100 χλμ, πριν πάει στη Zagato για την μετατροπή του.

Ως 599 GTZ Nibbio έχει διανύσει μόνο 400 χλμ., με το αυτοκίνητο να είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα. Το εσωτερικό του διαθέτει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, ενώ πατά στις ζάντες του HGTE πακέτου, που “κρύβουν” τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Αύριο, η σπάνια 599 GTZ Nibbio θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται μεταξύ €1,4 εκατ. και €1,6 εκατ.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, με το αυτοκίνητο να φορά τον V12 6,0-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 612 ίππων με 608 Nm ροπής.

Διάβασε ακόμα

Ας θυμηθούμε τις 10+1 εξαίσιες εκδόσεις της Ferrari 599 GTB Fiorano

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...