Η Volkswagen δεν φοβάται το αυτοκίνητο της Apple, με την Nissan να μην συζητά με την Apple

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε πως η γερμανική εταιρία δεν νιώθει καμία ανησυχία για τα σχέδια της Apple να κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. . Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Diess:

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ο τυπικός κλάδος της τεχνολογίας όπου κάποιος μπορεί να χαράξει την πορεία του και να επικρατήσει με ένα βήμα Η Apple δεν θα το καταφέρει αυτό εν μία νυκτί.

Ενώ τα σχέδια της Apple επίσημα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ο Diess υποστήριξε ότι οι προθέσεις της είναι λογικές, από τη στιγμή που η εταιρεία έχει εμπειρία στην ανάπτυξη μπαταριών και λογισμικού, στον σχεδιασμό, ενώ όπως τόνισε διαθέτει τεράστια ποσά για να αξιοποιήσει αυτές τις ικανότητές της.

Ωστόσο, δεν φοβόμαστε,

τόνισε.

Στις σχετικές ειδήσεις, Apple και Nissan διέψευσαν τις αναφορές που τις ήθελαν να βρίσκονται σε συνομιλίες για την κατασκευή του αυτοκινήτου της πρώτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι συζητήσεις ξεκίνησαν αλλά δεν προχώρησαν ποτέ σε υψηλότερο επίπεδο, λόγω της διστακτικότητας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αναλάβει την κατασκευή ενός τέτοιου αυτοκινήτου για λογαριασμό της Apple, αυτοκίνητο που θα φέρουν αποκλειστικά το brand της Apple.

Δεν βρισκόμαστε σε επαφές με την Apple. Ωστόσο η Nissan είναι πάντα ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνεργασιών που θα επιταχύνουν την μεταμόρφωση της βιομηχανίας.

Έχουμε τη δική μας ικανοποίηση πελατών ή οποία έρχεται με το αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο που κατασκευάζουμε αυτοκίνητα. Ο τρόπος που τα σχεδιάζουμε, που τα αναπτύσσουμε και που τα κατασκευάζουμε θα είναι ως αυτοκινητοβιομηχανία, ως Nissan.

Πρέπει να ελέγξουμε ποιος έχει την καλύτερη ικανότητα να πιάσει αυτά που θέλει ο πελάτης. Για αυτό, μπορούμε να κάνουμε τη συνεργασία, αλλά αυτό απαιτεί να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους στο προϊόν μας και όχι το αντίστροφο.

δήλωσε ο Ashwani Gupta, COO της εταιρείας στο Reuters, ενώ η Apple δεν σχολίασε τις πληροφορίες.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι σε ναυάγιο οδηγήθηκαν και οι επαφές της Apple με την Hyundai-Kia για τον ίδιο σκοπό, ενώ τα δημοσιεύματα επιμένουν ότι η Apple προχωρά κανονικά στην υλοποίηση των σχεδίων της για δημιουργία δικού της οχήματος έως το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Συνεργασία Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nissan και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα πως υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των...
Autoblog.gr