Την δεκαετία του 1990 οι αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούσαν τρελά πρωτότυπα χωρίς να έχουνε καν στη πίσω μεριά του μυαλού τους τις εκπομπές CO2 και τη κατανάλωση. Έτσι το 1994 η Renault, θέλοντας να γιορτάσει τα 10τα γενέθλια του Espace, δημιούργησε το Renault Espace F1 Concept. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της συνεργασία της με την Matra και την Williams Renault. Το αυτοκίνητο ξεχώριζε από την πολύ μικρή απόσταση από το έδαφος, τις μεγάλες αεροτομές του και αεραγωγούς του. Ωστόσο, το μεγάλο μυστικό του βρισκόταν εντός και στο κέντρο του.

Και αυτό γιατί φορούσε έναν 3,5-λίτρων V10 κινητήρα, προερχόμενο από τη Williams-Renault FW15C, που οδηγούσαν οι Ayrton Senna, Alain Prost και Damon Hill. Το αυτοκίνητο ζύγιζε 1.300 κιλά και η ραχοκοκαλιά του (σασί) ήταν κατασκευασμένη από carbon. Ο κινητήρας συνδυαζόταν με ένα 6-τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο προερχόμενο -επίσης, της Williams- με την κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα.

Ο γραφίστας Alexandre Gouraud θέλησε να μας δείξει πως θα μπορούσε να μοιάζει η σύγχρονη εκδοχή μιας αντίστοιχης “τρελής’ έκδοσης του Espace, που θα φέρει το power unit και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη από το μονοθέσιο της Renault, ή Alpine αν προτιμάς. Πως σου φαίνεται;