Renault Espace F1, ένα ξεχασμένο πρωτότυπο [w/video]

Σχετικά άρθρα

Την δεκαετία του 1990, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούσαν τρελά πρωτότυπα χωρίς να έχουνε καν στη πίσω μεριά του μυαλού τους, τις εκπομπές CO2 και τη κατανάλωση. Έτσι το 1994, η Renault θέλοντας να γιορτάσει τα 10τα γενέθλια του Espace, δημιούργησε αυτό. Το Renault Espace F1 Concept, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Matra και την Williams Renault. Εξωτερικά το αυτοκίνητο χαμήλωσε τόσο που γλύφει την άσφαλτο αλλά το μεγάλο μυστικό του βρίσκεται στο κέντρο.

Φορά τον V10 κινητήρα 3,5-λίτρων προερχόμενο από το Williams-Renault FW15C που οδηγούσαν οι Ayrton Senna, Alain Prost και Damon Hill. Ζυγίζει 1.300 κιλά και η ραχοκοκαλιά του (σασί) είναι κατασκευασμένη από carbon. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο προερχόμενο και αυτό από την Williams, με την κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ μέσα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα πιάνει τα 200 χλμ/ώρα. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα, αυτή είναι μεγαλύτερη των 312 χλμ/ώρα. Για ένα αυτοκίνητο με σχεδίαση “κουβά”, η τελική του είναι απίστευτη. Διαθέτει carbon-κεραμικά φρένα με το αυτοκίνητο να κάνει τα 0-270-0 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 600 μέτρα.

Μπορούσε να μεταφέρει 4 επιβάτες και ο ειδικός τύπος το είχε λατρέψει, αφού ήταν ότι κοντινότερο υπήρχε τότε σε ένα μονοθέσιο της F1 από πλευράς επιδόσεων.

[Πηγή: Wikipedia, YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...