Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 3η: Ταχύτερος ο Verstappen. Mercedes: Δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Ferrari: Έχουμε πλέον ταχύτητα στην ευθεία

Σχετικά άρθρα

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος πιλότος σήμερα, 3η και τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Μπαχρέιν, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να ολοκληρώνει σήμερα 64 γύρους και να πετυχαίνει και τον ταχύτερο χρόνο και των τριών ημέρων των δοκιμών, αφού κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στα 1:28.960.

Ο γύρος του Verstappen

Δεύτερος ταχύτερος σήμερα ήταν ο Yuki Tsunoda της AlphaTauri με 1:29.053, ενώ τρίτος ήταν ο Carlos Sainz με χρόνο 1:29.611, με τον Ισπανό να περνά περίπου 30 λεπτά στα pits, λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου του, μιας και αυτό κόλλησε στην 4η σχέση.

Ο Kimi Raikkonen έκανε σήμερα τους περισσότερους γύρους από όλους τους πιλότους, 165 στο σύνολο, με τον Φιλανδό να ήταν ο 4ος ταχύτερος πιλότος της ημέρας, αφού κατάφερε να πετύχει χρόνο 1:29.766.

Τα highlights

Στην 5η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton (1:30.025 και 54 γύρους), με τον George Russell να έχει σήμερα την πρώτη του επαφή με το νέο μονοθέσιο της Williams και να πετυχαίνει τον 6ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, με 1:30.117. Ο οδηγός της Williams ολοκλήρωσε 157 γύρους, όντας 2ος σε αριθμό γύρων πίσω από τον Raikkonen.

Ο Hamilton στις δηλώσεις του παραδέχτηκε πως “δεν είναι αρκετά γρήγοροι” και πως χρειάζονται “πολλή δουλειά” πριν από τον πρώτο αγώνα, χαρακτηρίζοντας την Red Bull ως “σημαντική απειλή” για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Andrew Shovlin, ο επικεφαλής μηχανικός της Mercedes στην πίστα είπε πως το φετινό μονοθέσιο υστερεί τόσο στον γρήγορο γύρο, όσο και σε ρυθμό αγώνα. Συγκεκριμένα τόνισε:

Σημειώσαμε πρόοδο στους γύρους με πιο πολλά καύσιμα, Το μονοθέσιο ήταν πιο προβλέψιμο αλλά από τα δεδομένα που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών δείχνουν πως σε ρυθμό αγώνα δεν είμαστε τόσο γρήγοροι όσο η Red Bull.

Στους γύρους με λιγότερα καύσιμα η εικόνα είναι πιο μπερδεμένη. Δεν βρήκαμε αρκετό χρόνο και πρέπει να επανεξετάσουμε την προσέγγιση μας γιατί σήμερα είδαμε πολλά μονοθέσια μπροστά από εμάς.

Και τα τελευταία χρόνια είχαμε προβλήματα με τον ρυθμό στις χειμερινές δοκιμές και καταφέρναμε να βελτιωθούμε πριν τον πρώτο αγώνα, αλλά φέτος έχουμε λιγότερο χρόνο. Δεν μένει πολύς χρόνος μέχρι να επιστρέψουμε στην πίστα για τον πρώτο αγώνα, οπότε έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο για το πώς θα δουλέψουμε, ώστε να κατανοήσουμε μερικά από τα προβλήματα που έχουμε και να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του, στην προσπάθεια μας να βρούμε περισσότερη ταχύτητα μέσα στις επόμενες 10 μέρες.

Ο Bottas ολοκλήρωσε σήμερα 86 γύρους και ο καλύτερος χρόνος που σημείωσε ήταν το 1:32.406, χρόνος που ήταν ο 16ος ταχύτερος της ημέρας.

Οι δηλώσεις των οδηγών

Ο Daniel Ricciardo βρέθηκε στην 7η θέση (75 γύρους), ενώ μια θέση πίσω του ήταν ο Sergio Perez που κατάφερε να καλύψει σήμερα μόλις 46 γύρους. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Fernando Alonso (77 γύροι) και Charles Leclerc (80 γύροι), με τον Lando Norris να ήταν 11ος (56 γύροι).

Ο Pierre Gasly ήταν σήμερα 12ος και ήταν ο πιλότος που έκανε τους περισσότερους γύρους κατά τη διάρκεια των 3 ημερών των δοκιμών, αφού ολοκλήρωσε 237 γύρους. Ο Esteban Ocon ήταν 13ος, ο Nikita Mazepin 14ος, ενώ ο Mick Schumacher 15ος. O Sebastian Vettel οδήγησε σήμερα 56 γύρους της Aston Martin του και κατάφερε να πετύχει τον 17ο ταχύτερο γύρο, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο turbo περνώντας περισσότερο από 1 ώρα στα pits. O Lance Stroll ήταν ο αργότερος σήμερα στη πίστα ολοκληρώνοντας 80 γύρους.

Ο Vettel δήλωσε αισιόδοξος για την απόδοση της Aston Martin, με την ομάδα να κάνει τις διορθώσεις που απαιτούνται ώστε να παρουσιαστεί αίτηση κατά τον πρώτο αγώνα.

O Mattia Binotto είπε πως οι δοκιμές απέδειξαν αυτά που έδειχναν οι προσομοιώσεις στο δυναμόμετρο και στην αεροδυναμική σήραγγα, με την SF21 να είναι σημαντικά βελτιωμένη στις ευθείες, ένα σημείο που υστερούσε το περσινό μονοθέσιο. Ο Binotto είπε πως σύμφωνα με τα δεδομένα των δοκιμών η SF21 δεν μειονεκτεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις ευθείες, λόγω των βελτιώσεων που έγιναν στον κινητήρα και στην αεροδυναμικά του νέου μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας.

Κατά τις τρεις ημέρες των δοκιμών η Alfa Romeo και η AlphaTauri έκαναν τους περισσότερους γύρους, 422 η κάθε μια στο σύνολο, με την Ferrari να ακολουθεί με 404, η Alpine με 396, η Haas με 394, η Williams με 373, η Red Bull με 369, η Aston Martin με 314, ενώ στη τελευταία θέση βρέθηκε η Mercedes με 304 γύρους.

Το πρωτάθλημα ξεκινά με το GP του Μπαχρέιν το τριήμερο 26-28 Μαρτίου.

Ομάδα Γύροι Χιλιόμετρα
Alfa Romeo 422 2.283
AlphaTauri 422 2.283
Ferrari 404 2.182
Alpine 396 2.143
Haas 394 2.133
Williams 373 2.018
Red Bull 369 1.997
McLaren 327 1.769
Aston Martin 314 1.699
Mercedes 304 1.645

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Τα στατιστικά της Pirelli για τις 3 ημέρες των δοκιμών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...