Η Ferrari αποκάλυψε σήμερα το νέο της μονοθέσιο, το SF21, με το οποίο ευελπιστεί να ανακάμψει μετά την καταστροφική περσινή χρονιά, όπου τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών.

Το μονοθέσιο είναι βαμμένο σε κόκκινο ματ χρώμα, με το πίσω μέρος του να είναι βαμμένο σε πιο σκουρόχρωμη απόχρωση, στο κόκκινο της Βουργουνδίας, που είχε βαφτεί το περσινό μονοθέσιο της Scuderia στο GP του Mugello, για να γιορτάσει τη συμμετοχή της στο 1000στο της GP στη Formula 1.

Σε παρόμοιο κόκκινο χρώμα ήταν βαμμένες και οι τρεις 125 με τις οποίες η Ferrari συμμετείχε στο GP του Μονακό το 1950. Το λογότυπο του Mission Winnow είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα, ενώ υπάρχουν επίσης και μαύρα μέρη.

Η Ferrari SF21 αποτελεί εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου αλλά διαθέτει νέο κινητήρα, αναθεωρημένη αεροδυναμική και τροποποιημένο πίσω μέρος. Ακολουθεί τις αλλαγές στους φετινούς κανονισμούς (αλλαγές στα πλαϊνά barge boards, στο πάτωμα και στο διαχύτη), με τον σχεδιασμό του ρύγχους και της μπροστινής πτέρυγας να είναι νέος. Νέο σχεδιασμό έχει και η πίσω ανάρτηση, η οποία είναι pull-rod, με την μπροστά να είναι push-rod.

Η Ferrari τονίζει πως οι προσομοιώσεις στο δυναμόμετρο και στην αεροδυναμική σήραγγα έχουν δείξει πως το νέο μονοθέσιο είναι αισθητά βελτιωμένο και γρηγορότερο από το περσινό.

Η ιταλική ομάδα σε συνεργασία με την Shell έχει καταφέρει να αυξήσει την θερμική απόδοση του κινητήρα και εκτιμά πως αυτό μειώνει κατά 1 δέκατο του δευτερολέπτου τον χρόνο ανά γύρο, ενώ αλλαγές και βελτιστοποιήσεις έχουν γίνει στο υβριδικό σύστημα και στα ηλεκτρονικά. Λόγω του νέου πίσω μέρους, η Ferrari εκτός από τη νέα ανάρτηση σχεδίασε και ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, με το σύστημα ψύξης να είναι και αυτό βελτιωμένο, με τις sidepods να δείχνουν μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με αυτά του προηγούμενου μονοθεσίου.

Η ιταλική εταιρία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ξοδέψει ιδιαίτερα πολύ χρόνο και πόρους στην εξέλιξη της SF21, μιας και στόχος της είναι να εστιάσει στο μονοθέσιο του 2022 λόγω της αλλαγής των κανονισμών, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που θα την επαναφέρει στη κορυφή.

Ο Charles Leclerc και ο Carlos Sainz θα είναι οι φετινοί πιλότοι της Ferrari, η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τον Giorgio Armani για τα ρούχα που θα φορούν τα μέλη της ομάδας στις εκτός πίστας δραστηριότητές τους.