Την Τετάρτη η παρουσίαση της BMW i4

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς έναν χρόνο η BMW παρουσίασε το i4 concept και σήμερα διέρρευσε ότι η έκδοση παραγωγής του μοντέλου είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Μαρτίου, με την “καθυστέρηση” του ενός έτους από την παρουσίαση του concept μέχρι τα αποκαλυπτήρια της αυτοκινήτου παραγωγής είναι εντός των περιθωρίων που μας έχει συνηθίσει η γερμανική εταιρία.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της BMW θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ιπποδύναμης, με την βασική έκδοση να είναι η i435 που θα διαθέτει έναν κινητήρα στον πίσω άξονα απόδοσης κοντά στα 284 άλογα.

Η i440 έκδοση θα είναι και αυτή πισωκίνητη, αποδίδοντας 335 άλογα, με την i4 M50 είναι τετρακίνητη, να φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 450-460 άλογα. Η i4 M50 θα έχει πιο σπορ παρουσιαστικό με άλλους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες ζάντες, αεροτομή, μεγαλύτερα φρένα και Μ πινελιές στο εσωτερικό.

Αργότερα θα υπάρχει και μια δυνατότερη έκδοση η οποία θα αποδίδει έως και 530 άλογα με 813 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα να ξεπερνά στα 200 χλμ/ώρα.

Θα φέρει μπαταρία 80 kWh και βάρους 550 κιλών, η οποία θα χαρίζει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτονομία της τάξης των 600 χλμ., σε κύκλο WLTP. Με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 150 kW, το 80% της μπαταρίας φορτίζει σε περίπου 35 λεπτά, ενώ με μόλις 6 λεπτά θα μπορείς να “κερδίσεις” περίπου 100 χλμ αυτονομίας.

ΠηγήBMW Blog

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...