Κι όμως είναι επίσημο, και όχι πρωταπριλιάτικο αστείο, καθώς από 1η Μαΐου, η Volkswagen Αμερικής μετονομάζεται σε Voltswagen Αμερικής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Voltswagen της Αμερικής, Scott Keogh, δήλωσε σχετικά:

Μπορεί να αλλάζουμε το K μας για ένα T, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι η δέσμευση αυτής της μάρκας να κατασκευάζει τα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας για οδηγούς και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα ενός “λαϊκού αυτοκινήτου” είναι το στοιχείο της ύπαρξής μας.

Έχουμε πει, από την αρχή της μετατόπισης μας σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, ότι θα κατασκευάσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο για τους εκατομμυριούχους. Αυτή η αλλαγή ονόματος αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν μας ως αυτοκίνητο του λαού και τη σταθερή μας πεποίθηση ότι το μέλλον μας είναι να είμαστε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού.

1

Το νέο όνομα της γερμανικής εταιρίας θα αφορά αποκλειστικά της αγορά της Αμερικής, και έχει σαφή αναφορά στο volt, δηλαδή την μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής τάσης. Το νέο όνομα θα εμφανίζεται στα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, ενώ τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα διαθέτουν μόνο το λογότυπο VW.

Στις σχετικές ειδήσεις η γερμανική εταιρία θα μπορούσε να προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup στην αγορά των ΗΠΑ, το οποίο θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα. Αυτό δήλωσε ο Hein Schafer, επικεφαλής στρατηγικής και μάρκετινγκ της εταιρίας.