ΗΠΑ: 174 δισ. δολάρια στην ηλεκτροκίνηση

Σχετικά άρθρα

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα σχέδιο 2,3 τρισ. δολαρίων για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, σε projects υποδομών, όπως δρόμοι και γέφυρες, παράλληλα με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 174 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων και δισεκατομμύρια ακόμη για ανανεώσιμη ενέργεια, καθώς και οι δύο διατάξεις αποσκοπούν στον απογαλακτισμό των ΗΠΑ από τα ορυκτά καύσιμα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης το σχέδιο προτείνει επιχορηγήσεις και κίνητρα για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου 500.000 φορτιστών έως το 2030.

Επίσης, περιλαμβάνει 621 δισ. δολάρια για την ανακατασκευή των υποδομών της χώρας, όπως γέφυρες, αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια και δημόσιες μεταφορές, με τον Μπάιντεν να αναφέρει πως το σχέδιο περιλαμβάνει την ανακατασκευή 10 μεγάλων γεφυρών των ΗΠΑ, με το σχέδιο να περιλαμβάνει 115 δισ. δολάρια για την επισκευή δρόμων και γεφυρών.

Σχεδιάζει επίσης να δαπανήσει 165 δισ. δολάρια για δημόσιες συγκοινωνίες και σιδηροδρομικά έργα – κινήσεις που θα μπορούσαν να μετατοπίσουν περισσότερους Αμερικανούς από τα αυτοκίνητα τους, στα τρένα και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον 8,5 δισ. δολάρια προορίζονται για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημόσιων μεταφορών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων και τρένων, ενώ 42 δισ. δολάρια θα επενδυθούν στα λιμάνια και στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τα νέα κεφάλαια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα οδηγήσουν σε περισσότερη παραγωγή εξαρτημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ και θα χρηματοδοτήσουν νέες εκπτώσεις καταναλωτών και φορολογικά κίνητρα “για να αγοράσουν αμερικανικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτά τα οχήματα είναι προσιτά για όλες τις οικογένειες και κατασκευάζονται από εργαζόμενους με καλές δουλειές.”

Προβλέπει επίσης την αντικατάσταση 50.000 diesel οχημάτων μεταφοράς και την ηλεκτροδότηση τουλάχιστον του 20% των σχολικών λεωφορείων. Επίσης προβλέπεις 20 δισ. δολάρια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με τον ομοσπονδιακό στόλο, συμπεριλαμβανομένου του στόλου των Αμερικάνικων Ταχυδρομείου να αντικαθίσταται από ηλεκτρικά οχήματα..

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...