Δες το Toyota GR Yaris να γράφει 8:14.93 στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Το Toyota GR Yaris βρέθηκε στη πίστα του Nurburgring Nordschleife, όπου με οδηγό τον Christian Gebhardt, το ιαπωνικό τετρακίνητο μικρό hot hatch κατάφερε να σημειώσει χρόνο 8:14.93. Κατά την διάρκεια του γύρου, το αυτοκίνητο φορούσε τα Michelin Pilot Sport 4S ελαστικά.

Να θυμίσω πως το μοντέλο ξεκινά από τις €42.670 στην Ελλάδα και μηχανικά φορά τον τρικύλινδρο 1.600αρη turbo κινητήρα, απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm, κάτι που τον καθιστά τον πιο δυνατό τρικύλινδρο κινητήρα στον κόσμο.

Διαθέτει single scroll turbo, με την κυλινδροκεφαλή, το μπλοκ, τις βαλβίδες, τους αυλούς εισαγωγής και τα υπόλοιπα περιφερειακά να έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας WRC2 (R5).

Ζυγίζει 1.280 κιλά, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, αποκλειστικά μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, και σύμφωνα με την Toyota, το GR Yaris ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Bonus! Δες το μοντέλο να πιάνει την τελική του ταχύτητα σε τμήμα των γερμανικών Autobahn που δεν έχει όριο ταχύτητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...