Δύο άνδρες ηλικίας 59 και 70 ετών έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα Tesla Model S που έπεσε πάνω σε ένα δέντρο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου βόρεια του Χιούστον στο Τέξας των ΗΠΑ.

Κανείς από τους δύο δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού κάτι που κάνει τις αρχές να πιστεύουν πως οι άνδρες είχαν ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot. Το ατύχημα συνέβη λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με το αυτοκίνητο να χάνει την πρόσφυσή του σε μια στροφή και να καταλήγει πάνω στο δέντρο.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, με την πυροσβεστική υπηρεσία να αναφέρει πως έριξε περισσότερα από 121.000 λίτρα νερού προκειμένου να καταφέρει να σβήσει την φωτιά, επειδή αναζωπυρώνονταν συνεχώς η φωτιά στις μπαταρίες του αυτοκινήτου.

O Elon Musk έγραψε στο Twitter πως σύμφωνα με τα logs της Tesla, το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ατυχήματος δεν είχε ενεργοποιημένο το Autopilot και παραγγέλθηκε χωρίς την FSD λειτουργία. Επίσης λέει πως το απλό Autopilot απαιτεί διαγραμμίσεις στον δρόμο για να ενεργοποιηθεί και ο δρόμος που συνέβη το δυστύχημα δεν είχε διαγράμμιση.