Πριν μερικές ημέρες η Skoda έδωσε ορισμένα σκίτσα της νέας Fabia και το Kolesa βασιζόμενο σε αυτά ετοίμασε 2 renderings φωτογραφίες που μας δείχνουν πως θα μοιάζει το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί τον Μάιο.

Αυτό που ξεχωρίζει τη 4η γενιά της Fabia είναι το γεγονός πως μεγαλώνει κατά πολύ σε διαστάσεις, με το αυτοκίνητο να έχει πλέον αντίστοιχες διαστάσεις με αυτές της 4ης γενιάς του Volkswagen Golf. Συγκεκριμένα η νέα Fabia έχει 4,107 μέτρα μήκος, 1,78 μέτρα πλάτος, 1,46 μέτρα ύψος και 2,564 μέτρα μεταξόνιο.

1

Θα προσφέρεται με μια γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης. Βασικός κινητήρας θα είναι ο τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.0 MPI Evo απόδοσης 65 ίππων με 95 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με 80 άλογα και 95 Nm ροπής.

Ακολουθεί ο τρικύλινδρος turbo 1.0 TSI Evo με 95 άλογα/175 Nm ροπής και 110 άλογα/200 Nm ροπής, με τον δυνατότερο όλων να είναι ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI Evo απόδοσης 150 ίππων με 250 Nm ροπής.

2

Ο τελευταίος συνδυάζεται αποκλειστικά με 7-τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης δύο κυλίνδρων, όταν δεν απαιτείται επιπλέον δύναμη, προκειμένου να μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τη νέα Favia μπορείς να διαβάσεις στο ακόλουθο άρθρο.

3Διάβασε περισσότερα

Λεπτομέρειες της νέας Skoda Fabia