Οι ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν ομόφωνα σήμερα στο να υπάρξουν αγώνες sprint σε 3 φετινά Grand Prix. Οι αγώνες αυτοί ονομάζονται Sprint Qualifying και ουσιαστικά θα αντικαταστήσουν τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, με τους πιλότους να εκκινούν στον αγώνα της Κυριακής ανάλογα με την σειρά κατάταξης στον Sprint Qualifying αγώνα που θα διεξάγεται το Σάββατο.

1

Ο κάθε Sprint Qualifying αγώνας θα είναι 100 χιλιομέτρων και δεν θα υπάρχει η απαίτηση να γίνονται pit stops. Θα υπάρχουν ζώνες DRS, με τους τρεις πρώτους νικητές να παίρνουν από 3, 2 και 1 βαθμό αντίστοιχα.

Οι ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν αλλαγές στο στήσιμο των μονοθεσίων τους μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, αφού αυτά θα μπαίνουν σε καθεστώς Park Ferme. Οι Sprint Qualifying αγώνες θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στα Grand Prix του Silverstone, της Monza και της Βραζιλίας, και το αγωνιστικό πρόγραμμα των συγκεκριμένων GP θα είναι:

2Παρασκευή

  • Πρωί: Ελεύθερες δοκιμές 60 λεπτών με διαθέσιμα 2 σετ ελαστικών
  • Απόγευμα: Kατατακτήριες όπως αυτές των υπολοίπων GP (Q1, Q2, Q3) για τον αγώνα sprint του Σαββάτου με διαθέσιμα πέντε σετ μαλακών ελαστικών

3Σάββατο

  • Πρωί: Ελεύθερες δοκιμές 60 λεπτών με ένα διαθέσιμο ένα σετ ελαστικών
  • Απόγευμα: Aγώνας Sprint Qualifying με 2 σετ ελαστικών

4Κυριακή

  • Απόγευμα: Αγώνας με τα δύο σετ ελαστικών που έχουν απομείνει