Τον Ιούνιο η παρουσίαση του νέου Kia Sportage

Σχετικά άρθρα

Τον επόμενο μήνα η Kia θα παρουσιάσει επίσημα την νέα, πέμπτη γενιά του Sportage, με το crossover κορεατικό μοντέλο να μεγαλώσει σε διαστάσεις και να προσφέρει περισσότερους χώρους στο εσωτερικό του. Έχει κωδική ονομασία NQ5 και θα υιοθετήσει ένα εντελώς νέο σχεδιασμό.

Θα εξοπλίζεται με αρκετά χαρακτηριστικά ασφαλείας και κίνηση θα παίρνει από τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 115 έως 230 ίππων που συναντάμε στο νέο Hyundai Tuscon, ενώ θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση. Παράλληλα εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τον 1.600άρη T-GDI Smartstream κινητήρα βενζίνης απόδοσης 150 ίππων, με τον ίδιο κινητήρα να προσφέρεται και σε ήπια υβριδική έκδοση απόδοσης 150 και 180 ίππων.

Ο 1.600άρης CRDi diesel κινητήρας αποδίδει 136 άλογα, με την υβριδική έκδοση να συνδυάζει τον 1.600άρη T-GDI και έναν ηλεκτροκινητήρα 59 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 230 άλογα.

Φέρει μπαταρία 1,49 kWh και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Αργότερα θα γίνει διαθέσιμη και μια plug-in υβριδική έκδοση απόδοσης 265 ίππων.

Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο iMT χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr