Αυτό είναι το νέο Hyundai Tucson, το οποίο ξεχωρίζει σχεδιαστικά, έχοντας πιο δυναμική σχεδίαση υιοθετώντας την συνεχώς εξελισσόμενη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας Sensuous Sportiness, διαθέτοντας παράλληλα την νεότερη εξέλιξη της χαρακτηριστική σχεδίαση των προβολέων της Hyundai που ονομάζεται “Parametric Hidden Lights”, που σημαίνει ότι όταν το Tucson είναι σταματημένο και σβηστό, το μπροστινό μέρος του φαίνεται να καλύπτεται αποκλειστικά από σκοτεινά γεωμετρικά σχέδια χωρίς να υπάρχουν LED φώτα ημέρας.

Η ολοκαίνουργια εξωτερική σχεδίαση του Tucson χρησιμοποιεί γραμμές, γωνίες και σχήματα για τη δημιουργία λεπτομερειών μέσω ψηφιακών δεδομένων. Τα παραμετρικά κρυμμένα LED φώτα παρέχουν μια έντονη πρώτη εντύπωση, ενώ τα φώτα ημέρας ενσωματώνονται απρόσκοπτα στη μάσκα που μοιάζει με κόσμημα, και αποκαλύπτονται μόνο όταν ενεργοποιηθούν από τον οδηγό.

Το μοντέλο προσφέρεται σε 7 εξωτερικά χρώματα (White Cream, Phantom Black, Shimmering Silver, Nocturne Gray, Amazon Gray, Flame Red και Intense Blue) και συνολικά, το νέο αμάξωμα του ολοκαίνουργιου Tucson είναι μακρύτερο και ευρύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς, προσφέροντας ένα μακρύ καπό και κοντούς προβόλους σε ένα αυξημένο μεταξόνιο.

Πλευρικά, οι σμιλεμένες επιφάνειες δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ μιας κομψής σιλουέτας και ενός μυώδους αμαξώματος, υποδηλώνοντας κίνηση προς τα εμπρός ακόμα και όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Το μήκος του μοντέλου έχει αυξηθεί κατά 2 εκατοστά και αγγίζει πλέον τα 4,5 μέτρα, το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 1,5 εκατοστό στα 1,865 μέτρα, το ύψος αγγίζει τα 1,65 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 1 εκατοστό στα 2,68 μέτρα. Αποτέλεσμα των αυξημένων διαστάσεων είναι να μεγαλώσει ο διαθέσιμος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών κατά 2,6 εκατοστά. Επίσης υπάρχει και μια έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο που έχει μήκος 4,63 μέτρα, πλάτος 1,865 μέτρα, ύψος 1,665 μέτρα και μεταξόνιο 2,755 μέτρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση διπλής διάταξης του ταμπλό στο εσωτερικό, που προσφέρει εξατομικευμένο χώρο, βελτιστοποιημένο αισθητικά για μια high-tech οδηγική εμπειρία. Η εξέλιξη στο εσωτερικό του νέου Tucson οδήγησε στην τοποθέτηση του πίνακα οργάνων σε χαμηλότερη θέση, ενώ παράλληλα πολυεπίπεδες, υψηλής αισθητικής επιφάνειες ενισχύουν την αίσθηση της διαφάνειας.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι κάθετα προσανατολισμένες επιφάνειες της πλήρως ενσωματωμένης κεντρικής κονσόλας είναι εμπνευσμένες από καταρράκτες. Οι δύο ασημένιες γραμμές που ρέουν από την κεντρική κονσόλα προς τις πίσω πόρτες εναρμονίζουν τα υψηλής ποιότητας υλικά με ουδέτερους τόνους.

Η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό είναι είτε 8″ είτε 10,25″ και μέσω αυτής ελέγχονται οι λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με το νέο Tucson να φέρει και ψηφιακό πίνακα οργάνων, με την Hyundai να έχει αφαιρέσει σχεδόν όλα τα φυσικά κουμπιά και τους διακόπτες και έτσι η ρύθμιση του ήχου, όπως και η ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού γίνεται μέσω κουμπιών αφής.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple Carplay, Android Auto, Bluetooth και στο εσωτερικό μεταξύ άλλων συναντάμε κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphones, αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα, με τον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 620 και να φτάσει μέχρι και τα 1.799 λίτρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Μηχανικά προσφέρεται με μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 115 έως 230 ίππων. Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τον 1.600άρη T-GDI Smartstream κινητήρα βενζίνης απόδοσης 150 ίππων, με τον ίδιο κινητήρα να προσφέρεται και σε ήπια υβριδική έκδοση απόδοσης 150 και 180 ίππων. 

Ο 1.600άρης CRDi diesel κινητήρας αποδίδει 136 άλογα, με την υβριδική έκδοση να συνδυάζει τον 1.600άρη T-GDI και έναν ηλεκτροκινητήρα 59 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 230 άλογα. Φέρει μπαταρία 1,49 kWh και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Αργότερα θα γίνει διαθέσιμη και μια plug-in υβριδική έκδοση απόδοσης 265 ίππων.

Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο iMT χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη. Το νέο Tucson αναμένεται στην ελληνική αγορά τον προσεχή Δεκέμβρη.