Η Volkswagen έδωσε μια σειρά από νέες φωτογραφίες/σκίτσα του Τ7 Multivan, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Το αυτοκίνητο διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, τεράστια ηλιοροφή, ενώ θα φέρει και ένα “έξυπνο” σύστημα καθισμάτων, που θα επιτρέπει την μετακίνηση και την αφαίρεση των πέντε καθισμάτων της 2ης και 3ης σειράς καθισμάτων.

Έτσι, με την αφαίρεση τους θα αυξάνεται σημαντικά ο προσφερόμενος χώρος αποσκευών, όταν απαιτείται η μετακίνηση μεγάλων αντικειμένων. Το νέο T7 θα διαθέτει τεχνολογία shift-by-wire, ήτοι δεν θα υπάρχει φυσική σύνδεση μεταξύ του επιλογέα των ταχυτήτων και του κιβωτίου. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν υπάρχει παραδοσιακός επιλογέας ταχυτήτων, αλλά κουμπιά για την επιλογή των R-N-D/S-P.

Ο μικρός διακόπτης είναι τοποθετημένος στα δεξιά του τιμονιού και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το σύστημα ψυχαγωγίας, με οθόνη 10 ιντσών, που διαθέτει bird’s-eye οπτική προβολή, για ευκολότερη κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες.

Θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και θα διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό χειρόφρενο, το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα ή με το πάτημα ενός κουμπιού. Τέλος, το βανάκι θα προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση.