EuroNCAP: Πεντάστερα τα Kia EV6, C-Class, C40 Recharge και VW Multivan. Τετράστερα τα Opel Astra και Peugeot 308

Σχετικά άρθρα

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών πρόσκρουσης που έκανε σε 6 νέα μοντέλα της αγοράς, με τα Kia EV6, Mercedes C-Class και C40 Recharge να αποσπούν 5 αστέρια ασφαλείας, ενώ τα Opel Astra και Peugeot 308 συγκέντρωσαν 4 αστέρια.

Η έκτη γενιά Opel Astra και η τρίτη γενιά του Peugeot 308 βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2 και, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν πολύ παρόμοια βαθμολογία και στους τέσσερις τομείς αξιολόγησης.

Τόσο η δοκιμή offset όσο και η δοκιμή σύγκρουσης πλήρους πλάτους τόνισαν την οριακή προστασία από τραυματισμούς στο στήθος για μέσους άνδρες και μικρές γυναίκες οδηγούς, και κανένα από τα αυτοκίνητα δεν ήταν εξοπλισμένο με κεντρικό αερόσακο για προστασία από την far-side σύγκρουση, ένα αντίμετρο που είναι ολοένα και πιο κοινό στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Ο οργανισμός αναφέρει πως και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν “άφθονη” τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης, αλλά δεν περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις που εισήχθησαν στην αγορά. Οι βαθμολογίες των 4 αστεριών ισχύουν και για τις εκδόσεις PHEV.

Και τα 4 αυτοκίνητα που συγκέντρωσαν 5 αστέρια επέδειξαν εξαιρετική προστασία κατά τη σύγκρουση, με σκορ 90% ή περισσότερο, σε σύγκριση με 76% και 80% των Peugeot 308 και Opel Astra. Αυτό διαλύει την ιδέα ότι η διαφορά μεταξύ 5 και 4 αστεριών οφείλεται πάντα στα συστήματα ADAS, αν και αυτό συμβαίνει συχνά.

Τα αυτοκίνητα έδειξαν σταθερά καλά αποτελέσματα και στη προστασία παιδιών. Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των EV6, C-Class, C40 Recharge και Multivan εντοπίζονται στην προστασία πεζών που προσφέρουν, ιδιαίτερα στην απόδοση στο μπροστινό μέρος, όπου η C-Class, εξοπλισμένη με ενεργό καπό, ξεπερνάει σημαντικά το KIA EV6. Όσον αφορά τη συνολική τεχνολογία υποβοήθησης, το Volvo C40 Recharge απέσπασε τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά αυτοκίνητο:

Kia EV6

Το Kia EV6 συγκέντρωσε πέντε αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 90% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στη προστασία παιδιών, 64% στη προστασία πεζών και 87% στα συστήματα ασφαλείας.

Mercedes C-Class

Η Mercedes C-Class βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια ασφαλείας, συγκεντρώνοντας 93% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών, 80% στη προστασία πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας.

Opel Astra

Το Opel Astra συγκέντρωσε 4 αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 80% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 82% στη προστασία παιδιών, 67% στη προστασία πεζών και 66% στα συστήματα ασφαλείας.

Peugeot 308

Το Peugeot 308 συγκέντρωσε 4 αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 76% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 84% στη προστασία παιδιών, 68% στη προστασία πεζών και 65% στα συστήματα ασφαλείας.

Το Volvo C40 Recharge συγκέντρωσε 5 αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 92% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών, 70% στη προστασία πεζών και 89% στα συστήματα ασφαλείας.

Volkswagen Multivan

Το Volkswagen Multivan συγκέντρωσε 5 αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 90% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών, 69% στη προστασία πεζών και 87% στα συστήματα ασφαλείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Kia K4

H Kia έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες της νέας γενιάς του K4, που εκτός από σεντάν θα προσφέρεται και ως hatchback. Το αυτοκίνητο αντικαθιστά...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...
Autoblog.gr