Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Ford θα αναβιώσει το όνομα Lightning, ονομάζοντας έτσι την ηλεκτρική έκδοση του F-150, και σήμερα βλέπουμε την πρώτη teaser φωτογραφία του, όπως και το πρώτο teaser video. Από τη φωτογραφία βλέπουμε το λογότυπο του ηλεκτρικό F-150, με τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να έχουν οριστεί για τις 19 Μαΐου.

Η παραγωγή του F-150 Lightning θα ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη, σε μια νέα εγκατάσταση στο ιστορικό εργοστάσιο Rouge της Ford, στο Dearborn του Michigan, με την κυκλοφορία του ηλεκτρικού pickup να ξεκινά στα μέσα του 2022.

Η Ford αναφέρει ότι το F-150 Lightning θα είναι το πιο ισχυρό F-150, ενώ θα είναι σε θέση να λαμβάνει over-the-air ενημερώσεις. Σύμφωνα με την Ford, το ηλεκτρικό F-150 θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που θα κάνουν το μοντέλο το ταχύτερο και ισχυρότερο F-150 που κατασκευάστηκε ποτέ.

Μπορεί η Μπλε Οβάλ εταιρία να μην αποκάλυψε το πόσα άλογα θα παράγει το F-150 Lightning, αλλά είναι βέβαιο πως θα αποδίδει περισσότερα από τα 450 του F-150 Limited με τον V6 Ecoboost κινητήρα.

Εμφανισιακά, το F-150 Lightning θα διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά το εμπρός μέρος, καθώς θα έχει μια LED μπάρα που θα διατρέχει όλο το πλάτος του pickup και μικρά φωτιστικά σώματα στα άκρα της μάσκας.

Το ηλεκτρικό F-150 θα μπορεί να λειτουργήσει και ως γεννήτρια, παρέχοντας με ισχύ ηλεκτρικές συσκευές, με τον μπροστινό χώρο αποσκευών (frunk), λόγω της απουσίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης, να είναι χωρητικότητας αρκετών λίτρων.