Οι διαρροές σχετικά με το νέο 400Z είναι αρκετά συχνές τους τελευταίους μήνες, κάτι που θεωρητικά μας δείχνει ότι η επίσημη παρουσίαση του, καθώς και η κυκλοφορία του στην Αμερική είναι κοντά. Ωστόσο, ένα μέλος του προσωπικού της Nissan αποκάλυψε ότι οι παραγγελίες για το νέο ιαπωνικό sport μοντέλο θα ανοίξουν στα τέλη του επόμενου φθινοπώρου, και πιο συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε μια ακριβή ημερομηνία, και όχι απλώς ένα γενικό χρονοδιάγραμμα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα τηρηθεί. Η τιμή του νέο 400Z, που τελικά -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- θα ονομαστεί Fairlady Z στην Ιαπωνία, και στις υπόλοιπες αγορές που θα κυκλοφορήσει (η Ευρώπη δεν είναι μέσα σε αυτές) θα ονομαστεί σκέτο Ζ- θα ξεκινά από τα 34.995 δολάρια στην Αμερική και θα διαθέτει φρένα της Akebono.

1

Ωστόσο, θα υπάρχουν τρία πακέτα που θα προσθέτουν διάφορα στοιχεία εξοπλισμού. Το Type S πακέτο θα προσθέτει φρένα της Brembo, παχύτερες αντιστρεπτικές και άλλα στοιχεία που θα βελτιώνουν το στήσιμο του αυτοκινήτου.

Μηχανικά, το νέο sport ιαπωνικό μοντέλο θα κινείται από έναν 3,0-λίτρο V6 twin-turbo κινητήρα, απόδοσης 400 ίππων (VR30DDTT), με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.475 κιλά. Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο είναι το ίδιο που διέθετε το 370Ζ.