Το νέο Kia Sportage αποκαλύπτεται με τεράστια οθόνη στο εσωτερικό

Σχετικά άρθρα

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του νέου Sportage που θα παρουσιαστεί στις 8 Ιουνίου, με την Ευρωπαϊκή έκδοση του να παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο.

Η πέμπτη γενιά του Sportage υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia, την Opposites United, που κάνει το μοντέλο να έχει πιο καθαρές και έντονες γραμμές. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί μια μεγάλη μαύρη μάσκα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του, ενώ πίσω, οι μυώδεις γραμμές των ώμων συγκλίνουν ομαλά ώστε να συναντήσουν τα λεπτά φώτα, που πλαισιώνουν το νέο λογότυπο της Kia.

Το εσωτερικό είναι προσανατολισμένο προς τον οδηγό και κυρίαρχη θέση έχει η μεγάλη διπλή καμπυλωτή οθόνη για τον πίνακα οργάνων και για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Όπως στο EV6, έτσι και στο νέο Sportage η οθόνη αποτελείται από δύο οθόνες 12 ιντσών.

Εμπνευσμένο από το συνδυασμό της φύσης με την καινοτομία το νέο Sportage δημιουργεί πρότυπα σχεδίασης με ένα περιπετειώδες αλλά και σύγχρονο εξωτερικό και ένα πρωτοποριακό εσωτερικό με όμορφες λεπτομέρειες. Με το νέο Sportage, δεν θέλαμε απλώς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο στην κατηγορία των SUV.

δήλωσε ο Karim Habib, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Global Design Center της Kia.

Θα εξοπλίζεται με αρκετά χαρακτηριστικά ασφαλείας και κίνηση θα παίρνει από τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 115 έως 230 ίππων που συναντάμε στο νέο Hyundai Tuscon, ενώ θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση. Παράλληλα εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τον 1.600άρη T-GDI Smartstream κινητήρα βενζίνης απόδοσης 150 ίππων, με τον ίδιο κινητήρα να προσφέρεται και σε ήπια υβριδική έκδοση απόδοσης 150 και 180 ίππων.

Ο 1.600άρης CRDi diesel κινητήρας αποδίδει 136 άλογα, με την υβριδική έκδοση να συνδυάζει τον 1.600άρη T-GDI και έναν ηλεκτροκινητήρα 59 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 230 άλογα.

Φέρει μπαταρία 1,49 kWh και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Αργότερα θα γίνει διαθέσιμη και μια plug-in υβριδική έκδοση απόδοσης 265 ίππων.

Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο iMT χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα