Η Toyota έδωσε το πρώτο teaser video της νέας γενιάς του Land Cruiser, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στις 9 Ιουνίου. Το παρακάτω video προέρχεται από το κανάλι της ιαπωνικής εταιρίας στο YouTube στην Μέση Ανατολή, με τα αποκαλυπτήρια του off-road μοντέλου να γίνονται μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, ώστε να μπορεί να τα δεις μέσω live stream.

Από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι το νέο Land Cruiser θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου, με την παραγωγή του βενζινοκίνητου μοντέλου να ξεκινά την 1η Ιουλίου, ενώ η diesel έκδοση θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 19 Ιουλίου.

Πρόκειται για το V6 3,5-λίτρων twin-turbo κινητήρα προερχόμενος από το Lexus LS 500, απόδοσης 420 ίππων με 588 Nm ροπής. Επίσης θα υπάρχει ο V6 3,3-λίτρων turbodiesel κινητήρας απόδοσης 309 ίππων με 687 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.

Το ιαπωνικό off-road μοντέλο θα βασίζεται στην TNGA-F πλατφόρμα, και το μήκος του αγγίζει τα 4.965 χλστ., το πλάτος τα 1.990 χλστ. και το ύψος τα 1.945 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,85 μέτρα. Για να μειώσει το βάρος η Toyota τοποθετεί οροφή από αλουμίνιο.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, με το πίσω διαφορικό με λειτουργία κλειδώματος να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Ανάμεσα στις προσφερόμενες εκδόσεις θα υπάρχει και η GR-S που θα εστιάζει κυρίως σε εκτός δρόμου διαδρομές.