Η Toyota συνεχίζει το teasing του νέου Land Cruiser

Σχετικά άρθρα

Παρότι έχει διαρρεύσει πλήρως το νέο Land Cruiser, η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του μοντέλου της, δίνοντας στην δημοσιότητα ένα πολύ σύντομο video που μας δείχνει την εμπρός μάσκα. Τα αποκαλυπτήρια του off-road μοντέλου θα γίνουν στις 9 Ιουνίου, μέσω του καναλιού της ιαπωνικής εταιρίας στο YouTube στην Μέση Ανατολή, ώστε να δεις την παρουσίαση μέσω live stream.

https://youtu.be/vPWU04OeQQE

Από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι το νέο Land Cruiser θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου, με την παραγωγή του βενζινοκίνητου μοντέλου να ξεκινά την 1η Ιουλίου, ενώ η diesel έκδοση θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 19 Ιουλίου.

Πρόκειται για το V6 3,5-λίτρων twin-turbo κινητήρα προερχόμενος από το Lexus LS 500, απόδοσης 420 ίππων με 588 Nm ροπής. Επίσης θα υπάρχει ο V6 3,3-λίτρων turbodiesel κινητήρας απόδοσης 309 ίππων με 687 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.

https://youtu.be/V60b_-Oz2X0

Το ιαπωνικό off-road μοντέλο θα βασίζεται στην TNGA-F πλατφόρμα, και το μήκος του αγγίζει τα 4.965 χλστ., το πλάτος τα 1.990 χλστ. και το ύψος τα 1.945 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,85 μέτρα. Για να μειώσει το βάρος η Toyota τοποθετεί οροφή από αλουμίνιο.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, με το πίσω διαφορικό με λειτουργία κλειδώματος να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Ανάμεσα στις προσφερόμενες εκδόσεις θα υπάρχει και η GR-S που θα εστιάζει κυρίως σε εκτός δρόμου διαδρομές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr