Πριν ένα μήνα έγινε γνωστό ότι ο πρώην CEO της Ferrari, Amedeo Felisa, ανέλαβε την θέση ειδικού συμβούλου του προέδρου και μέλους του ανώτερου συμβουλευτικού συμβουλίου της Silk-FAW, και σήμερα η κινέζικη εταιρία ανακοινώνει ότι ο Roberto Fedeli γίνεται ο νέος επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της. Ο Fedeli θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης. Ο Ιταλός έχει αναλάβει στο παρελθόν διευθυντικές θέσεις στην Ferrari, την Alfa Romeo και τη BMW.
Η Silk-FAW επιδιώκει να κατασκευάζει “υψηλής ποιότητας, πολυτελή σπορ αυτοκίνητα” όχι μόνο για την αγορά της Κίνας, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Η κοινοπραξία Silk-FAW θα βγάλει στην αγορά ηλεκτρικά και υβριδικά hypercars με την επωνυμία Hongqi, τα οποία θα κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά και στα κεντρικά της Silk στη Μόντενα της Ιταλίας.
Το Hongqi S9 σχεδιάστηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή Walter de Silva, ο οποίος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων τα Alfa Romeo 156 VW Scirocco, Audi R8, Audi A5 κτλ. Διαθέτει σώμα από carbon, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ μηχανικά χρησιμοποιεί το V8T υβριδικό σύστημα, που συνδυάζει έναν twin-turbo V8 κινητήρα βενζίνης και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Το σύνολο θα αποδίδει 1.400 άλογα, και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 400 χλμ/ώρα.
Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 99 αυτοκίνητα, με την τιμή του να ξεκινά από τα 1,25 εκατ. ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις του θα γίνουν από το 2022.