Η Koenigsegg στη προσπάθεια της να δημιουργήσει αυτοκίνητα με ουδέτερο άνθρακα ισοζύγιο άνθρακα και να επεκτείνει τον κύκλο ζωής των κινητήρων εσωτερικής καύσης, πειραματίζεται με έναν νέο τύπο βιοκαυσίμου που προέρχεται από τα ημι-ενεργά ηφαίστεια. Πρόκειται για το καύσιμο γνωστό ως Vulcanol, με τον Christian von Koenigsegg να λέει πως:

Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφευρέθηκε στην Ισλανδία, εκεί που συλλέγουν το CO2 που παράγουν τα ημι-ενεργά ηφαίστεια και το μετατρέπουν σε μεθανόλη.

Το Vulcanol παράγει 90% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στα αυτοκίνητα αλλά και σε όλες τις αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού. O von Koenigsegg πρόσθεσε:

Αν πάρεις αυτή τη μεθανόλη και τροφοδοτήσεις με ενέργεια τα εργοστάσια που παράγουν καύσιμα και μετά τροφοδοτήσεις τα πλοία που μεταφέρουν τα καύσιμα αυτά στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ ή στην Ασία, τότε έχεις δημιουργήσει ένα καύσιμο για αυτοκίνητα που είναι εντελώς ουδέτερο σε CO2.

Σύμφωνα με τον von Koenigsegg, ένα όχημα που λειτουργεί με αυτό το καύσιμο και είναι εξοπλισμένο με τα σωστά συστήματα μετεπεξεργασίας, “μπορεί να καθαρίσει τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα ενώ χρησιμοποιεί τον κινητήρα”. Η Gemera των 1.700 ίππων που συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο κινητήρα και 3 ηλεκτροκινητήρες, μπορεί να καταναλώσει είτε βενζίνη, είτε E85, είτε Vulcanol.

Η Koenigsegg πρόσφατα προσέλαβε τον Evan Horetsky που ηγήθηκε της κατασκευής των Gigafactories εργοστασίων της Tesla στη Νεβάδα και στη Σαγκάη και ως επικεφαλής εκβιομηχάνισης της Koenigsegg, θα προσπαθήσει να βελτιώσει το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας και να ενσωματώσει τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες της σε ένα ευρύ φάσμα νέων μοντέλων και κινητήρων.

Παράλληλα η σουηδική εταιρία αναπτύσσει μπαταρίες εξαιρετικά υψηλής τάσης που θα τις τοποθετήσει στα μελλοντικά της αυτοκίνητα και θα διασφαλίζουν ότι αυτά θα είναι ελαφρύτερα και ισχυρότερα από άλλα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα.