Η γκάμα της Maserati αποτελείται από τρία μοντέλα, τη Ghibli, την Quattroporte και την Levante, και η ιταλική εταιρία παρουσίασε τις αλλαγές τους για το model year 2022 (MY22).

Τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε τρεις νέες εκδόσεις -την GT, την Modena και την Trofeo- που -σύμφωνα με την εταιρία- όχι μόνο ικανοποιούν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων των πελατών, αλλά εκφράζουν πλήρως τις διαφορετικές προσωπικότητες τους.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο, η GT έκδοση είναι εξοπλισμένη με τον 3,0-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα. Στην Ghibli GT και Levante GT ο κινητήρας διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα και η απόδοση του ανέρχεται σε 330 άλογα. Από την άλλη, στην Quattroporte GT ο κινητήρας παράγει 350 άλογα και 500 Nm ροπή.

Αισθητικά, η έκδοση GT αναδεικνύει τον χαρακτήρα, τη γοητεία και την κομψότητα της Maserati, ενώ ενσαρκώνει ένα πιο αστικό, μινιμαλιστικό και σύγχρονο πνεύμα. Τούτου λεχθέντος, οι αλλαγές είναι περιορισμένες καθώς οι αγοραστές θα βρουν χρωμιωμένες λεπτομέρειες και ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών.

Συνεχίζοντας, η έκδοση Modena πηγαίνει σε διαφορετική κατεύθυνση, καθώς έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται στους λάτρεις των σπορ χαρακτηριστικών, που παράλληλα θέλουν κομψότητα και δυναμισμό. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, τα μοντέλα διακρίνονται από σπορ προφυλακτήρες, μαύρες πινελιές και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Οι Ghibli Modena και Levante Modena εξοπλίζονται με τον 3,0-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα, απόδοσης 350 ίππων και 500 Nm ροπής, ενώ στην έκδοση Modena S των Ghibli και Levante, η απόδοση ανεβαίνει στα 430 άλογα. Τέλος, η Quattroporte Modena αποδίδει 430 άλογα και 580 Nm ροπής.

Τέλος, στην κορυφή υπάρχει η έκδοση Trofeo, που διακρίνεται για τη μέγιστη απόδοση, καθώς υπάρχουν κόκκινες δαγκάνες στα φρένα, επένδυση από ανθρακονήματα και ζάντες αλουμινίου 21 ή 22 ιντσών. Τα μοντέλα έχουν επίσης το νέο λογότυπο της Maserati στο καπό, καθώς και την “τρίαινα” στην κολόνα C. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σπορ καθίσματα με λογότυπα Trofeo στα προσκέφαλα.

Μηχανικά, και τα τρία μοντέλα -Ghibli Trofeo, Quattroporte Trofeo, Levante Trofeo- διαθέτουν κάτω από το καπό τον 3, 8-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, απόδοσης 588 ίππων και 730 Nm ροπή.