Επίσημο: Volkswagen Golf R Estate

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσιάζει την Estate έκδοση του Golf R, με το μοντέλο να διαθέτει επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες, νέα γρίλια, αεροτομή, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Οι ζάντες είναι διαστάσεων 18″, ενώ υπάρχουν και 19″ στον πρόσθετο εξοπλισμό. Η ανάρτηση είναι σκληρότερη, με την απόσταση από το έδαφος να έχει μειωθεί κατά 2 εκατοστά σε σχέση με την απλή έκδοση του Golf. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 358 mm μπροστά με διπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες και δίσκους 330 mm πίσω με μονοπίστονες δαγκάνες.

Ζυγίζει 1.630 κιλά και κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 320 ίππων μεταξύ 5.500 σ.α.λ και 6.500 σ.α.λ με 420 Nm ροπής μεταξύ 2.000 και 5.000 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, ενώ φτάνει τα 270 χλμ/ώρα με το πακέτο R Performance.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7-τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς. Υπάρχουν 4 προγράμματα λειτουργίας, τα Sport, Comfort, Individual και Race.

Το R Performance προσθέτει εξάτμιση της Akrapovic κατασκευασμένη από τιτάνιο, ζάντες 19″ με Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά, μεγαλύτερη αεροτομή και δύο επιπλέον mode οδήγησης, το Drift Mode και το Special, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί στη πίστα του Nurburgring Nordschleife και έχει πιο μαλακές ρυθμίσεις στην ανάρτηση σε σχέση με το Race Mode, προκειμένου το αυτοκίνητο να διατηρεί την μέγιστη επαφή με τον δρόμο και να απορροφά καλύτερα τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Στο εσωτερικό του συναντάμε Nappa δερμάτινες επενδύσεις, bucket καθίσματα, μπλε ραφές, ψηφιακό πίνακα οργάνων, R λογότυπα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 10″ και σπορ τιμόνι με μεγάλα paddles και R κουμπί που ενεργοποιεί άμεσα το Race Mode.

Οι πωλήσεις του Volkswagen Golf R Estate θα ξεκινήσουν από αύριο, 8 Ιουλίου, με αρχική τιμή τις 51.585 ευρώ στη Γερμανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr