Σε σχεδόν 24 ώρες η Volkswagen θα αποκαλύψει επισήμως τη νέα γενιά του Golf R, παρότι το μοντέλο έχει διαρρεύσει πλήρως. Ωστόσο, πριν λίγα λεπτά διέρρευσε η παρακάτω φωτογραφία, που μας δείχνει τα προγράμματα οδήγησης της δυνατότερης έκδοσης του δημοφιλούς γερμανικού μοντέλου.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το νέο Golf R θα διαθέτει drift mode, το οποίο θα είναι ένα από τα αρκετά προγράμματα οδήγησης του αυτοκινήτου. Έτσι, εκτός από το Race mode, το οποίο θα δίνει στον οδηγό μια πολύ sport αίσθηση, το drift mode θα αφορά το Golf R που διαθέτει το R-Perfomance διαφορικό στον πίσω άξονα.

Με αυτό, θα ρυθμίζεται η ροπή μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, όπου ο κινητήρας θα στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα για ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση, καθώς η επέμβαση του συστήματος ευστάθειας (ESC) θα καθυστερεί.

Μηχανικά, το Golf R θα διαθέτει τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα, απόδοσης 333 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Ο Jost Capito, επικεφαλής του R division της Volkswagen, σε παλιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν κάνει πολλές μικρές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του μοντέλου και δημιούργησαν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο που θα θες να το οδηγήσεις.