Οι τεχνολογίες ασφαλείας του Honda Jazz Hybrid 

Σχετικά άρθρα

Τα αυτοκίνητα του σήμερα εξοπλίζονται με πλειάδα τεχνολογιών που έχουν ως στόχο να αυξήσουν την προστασία, την ασφάλεια αλλά και την “συμβίωση” των επιβατών με αυτά. Η Honda έχει προικίσει το νέο Jazz e:HEV με μια σειρά τεχνολογιών που κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Κυρίαρχο λόγο έχει το Honda Sensing που περικλείει όλες τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μία βελτιωμένη, πιο ευρυγώνια και υψηλότερης ευκρίνειας κάμερα που αντικαθιστά την κάμερα πολλαπλών χρήσεων και τη λειτουργία αισθητήρα της προηγούμενης γενιάς Jazz και αναγνωρίζει περισσότερα χαρακτηριστικά οδοστρώματος και κυκλοφορίας.

Το Honda Sensing είναι στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της Honda, και περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, Adaptive Cruise Control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αποφυγής παρέκκλισης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, το Intelligent Speed Limiter που αναγνωρίζει πινακίδες ταχύτητας και θέτει το όριο ταχύτητας, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου και αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων.

Το νέο Jazz e:HEV που έχει αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, διαθέτει 10 αερόσακους στο εσωτερικό του, ενώ φέρει και ενισχυμένη δομή του αμαξώματος.

Επιπλέον, το νέο Jazz είναι το πρώτο μοντέλο της Honda στην Ευρώπη που φέρει εμπρόσθιο-μεσαίο αερόσακο στο βασικό εξοπλισμό του. Πρόκειται για έναν αερόσακο που βρίσκεται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα -είναι τοποθετημένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού- και αναπτύσσεται στο χώρο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, αγκαλιάζοντας τον οδηγό.

Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στο πάνω μαξιλάρι του καθίσματος του οδηγού, και με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται το ενδεχόμενο της άμεσης επαφής μεταξύ τους σε περίπτωση μιας πλευρικής σύγκρουσης.

Το Jazz e:HEV περιλαμβάνει επίσης το σύστημα αερόσακων i-side στα πίσω καθίσματα που είναι τοποθετημένοι στην επένδυση των πίσω θυρών και ενεργοποιούνται για την προστασία των πίσω επιβατών από προσκρούσεις στην πόρτα και την πίσω -τρίτη- κολόνα σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Επίσης, χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις τους, οι αερόσακοι δεν υπονομεύουν τη λειτουργία των magic seats καθισμάτων του Jazz.

Τόσο ο μπροστά μεσαίος αερόσακος όσο και οι πίσω πλαϊνοί αερόσακοι κάνουν το ντεμπούτο τους στη Β κατηγορία με το Jazz, μιας και κανένα άλλο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας μέχρι σήμερα δεν διέθετε τέτοιους, με την Honda να δείχνει για ακόμη μια φορά τον δρόμο της ασφάλειας. Το Jazz εφοδιάζεται επίσης με εμπρός προσκέφαλα που περιορίζουν τους τραυματισμούς από τράνταγμα.

Κατά τη διάρκεια σχεδιασμού και εξέλιξης του νέου Jazz, οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίες χρησιμοποίησαν την τεχνολογία δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering (ACE), που αποτελεί τη βάση για εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Το ACE αποτελείται από ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών στοιχείων, το οποίο κατανέμει την ενέργεια κρούσης πολύ πιο ομοιόμορφα σε όλο το εμπρός τμήμα του οχήματος, μειώνοντας τις δυνάμεις που μεταφέρονται στην καμπίνα των επιβατών.

Το ACE όχι μόνο προστατεύει το αυτοκίνητο και τους επιβάτες διαχέοντας την ενέργεια που εκλύεται σε όλη τη δομή του αμαξώματος, αλλά μειώνει και την ενέργεια που δέχεται το άλλο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στο ατύχημα. Έτσι διασφαλίζεται η προστασία των επιβατών σε συγκρούσεις με μικρά ή μεγάλα οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...