Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας του Νέου Μεξικού των Η.Π.Α. έκανε πρόσφατα γνωστό ότι η πώληση καυσίμων από τα πρατήρια σε μεθυσμένους οδηγούς θα απαγορευτεί εντελώς στην εν λόγω πολιτεία, για λόγους που συνδέονται με ατυχήματα, τραυματισμούς και θανάτους, εξαιτίας της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Το εν λόγω δικαστήριο ανέφερε ένα περιστατικό του 2011, στο οποίο συμμετείχε ένας ορατά μεθυσμένος οδηγός, ο οποίος είχε αγοράσει καύσιμα σε ένα βενζινάδικο στο Νέο Μεξικό. Λίγα λεπτά αργότερα, το όχημα του συμμετείχε σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα σκοτώνοντας τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου κατά τη σύγκρουση.

Παρότι το Νέο Μεξικό δεν έχει νόμο που να απαγορεύει την πώληση καυσίμων σε μεθυσμένους οδηγούς, η πλειοψηφία του δικαστηρίου ανέφερε ότι η υποχρέωση να μην πωλείται καύσιμο σε κάποιον που είναι μεθυσμένος, συνάδει με την ευθύνη της παροχής αλκοόλ ή οχήματος σε αυτό το άτομο.

Η παραπάνω απόφαση καθιστά το Νέο Μεξικό τη δεύτερη πολιτεία στις ΗΠΑ που επιβάλλει κάτι τέτοιο, με την πολιτεία του Τενεσί να ήταν η πρώτη.