Η Tesla αποζημιώνει ιδιοκτήτες του Model S, που μείωσε την χωρητικότητα της μπαταρίας παλιών μοντέλων

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς δύο χρόνια, ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla στην Αμερική κατέθεσαν μήνυση εναντίον της, υποστηρίζοντας πως η εταιρία μέσω ενημέρωσης λογισμικού μείωσε την χωρητικότητα των μπαταριών των μοντέλων τους, προκειμένου να αποφύγει μια ανάκληση, μιας και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, τα αυτοκίνητά τους διαθέτουν ελαττωματικές μπαταρίες.

Την περασμένη Τετάρτη, το δικαστήριο δικαίωσε τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες, και η Tesla συμφώνησε να πληρώσει συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμούς στους 1.743 ιδιοκτήτες του Model S, για τη μείωση της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας στα αυτοκίνητά τους.

Καθένας από τους 1.743 ιδιοκτήτες του Model S θα λάβει αποζημίωση 625 δολαρίων από την αμερικάνικη εταιρία, με τα έγγραφα που εκδόθηκαν στο Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο να υποδηλώνουν ότι το ποσό αυτό είναι “πολλές φορές η προβλεπόμενη τιμή της προσωρινά μειωμένης μέγιστης χωρητικότητας”.

Από τα συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια που θα πληρώσει η Tesla, οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων μοντέλων θα λάβουν το ποσό των 1.089.375 δολαρίων, καθώς τα υπόλοιπα 410.000 δολάρια θα καλύψουν επιπλέον χρεώσεις και έξοδα, που σχετίζονται με τους δικηγόρους των ιδιοκτητών.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας αποκαταστάθηκε πλήρως σε 1.552 από τα 1.743 επηρεαζόμενα οχήματα, ενώ άλλα 57 αυτοκίνητα άλλαξαν τις μπαταρίες τους. Στα υπόλοιπα οχήματα, ο περιορισμός της χωρητικότητας αποκαθίσταται με την πάροδο του χρόνου.

Να θυμίσω ότι τον περασμένο Μάιο, δικαστήριο της Νορβηγίας ζήτησε από την Tesla να δώσει αποζημιώσεις 13.350 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της για τον ίδιο λόγο, αλλά ακόμα δεν έχει βγει κάποια απόφαση για αυτό.

Διάβασε περισσότερα

Νορβηγία: Δικαστήριο ζητά από την Tesla να δώσει αποζημιώσεις 13.350 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα