Αυτή η ηλεκτρική Ferrari 250 Testa Rossa είναι το απόλυτο παιδικό αυτοκινητάκι

Σχετικά άρθρα

Η 250 Testa Rossa είναι από τα πιο αξιομνημόνευτα κλασικά αυτοκίνητα της Ferrari, έχοντας μια εξαιρετικά επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα. Κίνηση παίρνει από τον διάσημο V12 Colombo κινητήρα και ο σχεδιασμός του ακόμη και σήμερα είναι σαγηνευτικός.

Μια βρετανική εταιρία, η Little Car Company, σε συνεργασία με την Ferrari και το τμήμα Ferrari Classiche της, έχει δημιουργήσει το 250 Testa Rossa J (το J προέρχεται από τη λέξη Junior) και είναι πρακτικά ένα παιδικό αυτοκινητάκι υπό κλίμακα 3/4 του θρυλικού ιταλικού μοντέλου. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 16 ίππων που του χαρίζει τελική ταχύτητα 77 χλμ/ώρα. Έχει μήκος 3,1 μέτρα και πλάτος 1,1 μέτρα.

Το αλουμινένιο σώμα του 250 Testa Rossa J είναι κατασκευασμένο στο χέρι, όπως ακριβώς και η κανονική 250 Testa Rossa, με τα φρένα να είναι της Brembo, ενώ οι ζάντες είναι αντίγραφα των αυθεντικών και φορούν ελαστικά της Pirelli.

Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Novice, Comfort, Sport και Race, που επιλέγονται μέσω ενός Manettino διακόπτη, που εμπνευσμένος από αυτόν της 812 Superfast.

Στο Novice η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 19 χλμ/ώρα μιας και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μόλις 1,36 άλογα, ενώ στο Race αποδίδει 16 άλογα που δίνουν τελική ταχύτητα 77 χλμ/ώρα.

Μόλις 299 Testa Rossa J θα κατασκευαστούν με την κάθε μια να κοστίζει 93.000 προ φόρων.

Διάβασε επίσης

Aston Martin DB5 Junior. Μια DB5 για παιδιά κόστους έως 50.000 ευρώ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...