Αυτή είναι η ακριβότερη McLaren F1 όλων των εποχών. Πουλήθηκε για 20,465 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η συγκεκριμένη McLaren F1 είναι η 29η που κατασκεύασε η βρετανική εταιρία και σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο Gooding & Co. στο περιθώριο του Pebble Beach, έπιασε τα 20,465 εκατ. δολάρια και έτσι έγινε η ακριβότερη McLaren F1 όλων των εποχών.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1995 και από τότε έχει διανύσει μόλις 387 χλμ., καθώς σχεδόν όλα τα χρόνια τα πέρασε μέσα σε μια ιδιωτική συλλογή. Όλα είναι όπως βγήκε από το εργοστάσιο, μιας και ακόμα τα Goodyear Eagle F1 ελαστικά που φορά είναι τα ίδια που είχε όταν κατασκευάστηκε.

Επιπλέον, ο νέος ιδιοκτήτης θα πάρει όλα τα παρελκόμενα, όπως την εργαλειοθήκη της Facom, το ειδικό σετ αποσκευών της McLaren, ένα επιπλέον αφαιρούμενο τιμόνι και ένα ρολόι της Tag Heuer με χαραγμένο τον αριθμό πλαισίου, κάτι που προσθέτουν πολλούς “πόντους” για το κάθε απαιτητικό συλλέκτη.

Να θυμίσω ότι μηχανικά κινείται από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα της BMW, 6,1-λίτρων, ο οποίος αποδίδει 627 άλογα στις 7.400 σ.α.λ. και 650 Nm στις 5.600 σ.α.λ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...