Το Euro 7 θα γίνει η αιτία που η Mercedes θα μειώσει κατά περίπου 50% τον αριθμό των παραλλαγών των κινητήρων της. Αυτό αποκάλυψε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Markus Schafer, λέγοντας πως οι επικείμενοι αυστηρότεροι κανονισμοί ρύπων θα κάνουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης να κοστίζουν περισσότερο, λόγω των πρόσθετων συστημάτων περιορισμού των εκπομπών ρύπων που απαιτούνται προκειμένου να πληρούν τα νέα όρια.

1Διάβασε ακόμη

Η BMW καταργεί το 50% των κινητήρων της έως το 2025

Από το 2030 και μετά, η Mercedes έχει ανακοινώσει πως θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, στις αγορές που το επιτρέπουν. Η εταιρία δεν ξεκαθάρισε το πότε θα σταματήσει να προσφέρει στην αγορά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, επειδή πιστεύει πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει ζήτηση για αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και μετά το 2030, ειδικά σε αγορές που δεν θα διαθέτουν ανεπτυγμένο δίκτυο υποδομών φόρτισης.

2

Επιπλέον έως το 2030 θα καταργήσει τους περισσότερους από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που διαθέτει. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να καταργηθούν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της. Παράλληλα σχεδιάζει μαζί με συνεργάτες της 8 εργοστάσια παραγωγής μπαταριών, που θα έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα μεγαλύτερη των 200 GWh.

3

Η εταιρία θέλει έως το 2039 ο στόλος των νέων αυτοκινήτων της να είναι ουδέτερος από άνθρακα, ενώ μέχρι το 2030 αναμένει τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές παγκόσμιες πωλήσεις της ετησίως.