Η Mercedes θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά από το 2030 στις αγορές που το επιτρέπουν

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα το πλάνο της για τον πλήρη μετασχηματισμό της σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία, με την γερμανική εταιρία να κάνει γνωστό πως έως το 2030 θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στις αγορές που το επιτρέπουν.

Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, η Mercedes θα διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλα τα τμήματα της γκάμας της, μιας και θα παρουσιάσει 8 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά θα συναντάμε τα EQE SUV, EQS SUV, Mercedes-Maybach EQS SUV, ενώ μέχρι το 2024 θα προσφέρει και την ηλεκτρική έκδοση της G-Class.

Από το 2025 και έπειτα, όλα τα νέα αυτοκίνητά της γερμανικής εταιρίας θα βασίζονται σε 3 νέες αρθρωτές πλατφόρμες, πάνω στις οποίες θα βασίζονται αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόκειται για τις MB.EA, AMG.EA και VAN.EA, με την εταιρία να κατασκευάζει στην πρώτη όλα τα μεσαία και μεγάλα επιβατικά αυτοκίνητα της, ενώ στην δεύτερη θα κατασκευάζονται όλα τα AMG μοντέλα. Η τρίτη πλατφόρμα θα χρησιμοποιείται από τα ηλεκτρικά φορτηγά, βαν και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα.

Την δεκαετία 2020 – 2030 η Mercedes θα επενδύσει περισσότερα από 40 δισ. ευρώ, προκειμένου να αναπτύξει νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και νέο λογισμικό. Η Mercedes δεν ξεκαθάρισε το πότε θα σταματήσει να προσφέρει στην αγορά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, επειδή πιστεύει πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει ζήτηση για αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και μετά το 2030, ειδικά σε αγορές που δεν θα διαθέτουν ανεπτυγμένο δίκτυο υποδομών φόρτισης.

Επιπλέον έως το 2030 θα καταργήσει τους περισσότερους από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που διαθέτει. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να καταργηθούν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της. Παράλληλα σχεδιάζει μαζί με συνεργάτες της 8 εργοστάσια παραγωγής μπαταριών, που θα έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα μεγαλύτερη των 200 GWh.

Η εταιρία θέλει έως το 2039 ο στόλος των νέων αυτοκινήτων της να είναι ουδέτερος από άνθρακα, ενώ μέχρι το 2030 αναμένει τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές παγκόσμιες πωλήσεις της ετησίως.

Επιπλέον η εταιρία έδωσε μια teaser φωτογραφία του πρωτότυπου Vision EQXX που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2022 και θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 1.000 χλμ ανά φόρτιση, όντας άκρως αεροδυναμικό, με μέση κατανάλωση μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...