Φέτος είναι η τελευταία σεζόν του Valtteri Bottas στη Mercedes ως teammate του Lewis Hamilton, με τον Φιλανδό να οδηγεί για λογαριασμό της Alfa Romeo από το 2022.

Ο Bottas τα σχεδόν 4,5 χρόνια που βρίσκεται στη Mercedes, έχει κερδίσει 9 αγώνες και σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Nico Rosberg, ποτέ δεν αποτέλεσε πραγματική απειλή για τον Hamilton, με τον Βρετανό στην ίδια περίοδο να κατακτά 46 νίκες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Bottas ρωτήθηκε για το κατά πόσο πιστεύει πως ήταν στη σκιά του Hamilton, με τον ίδιο να απαντά:

Δεν είμαι σίγουρος ότι ήμουν στη σκιά του. Αν κοιτάξετε τα αποτελέσματα, ο Lewis με κερδίζει κάθε χρόνο. Με αυτή την έννοια, έχω σταθεί στη σκιά του. Αλλά ειλικρινά δεν αισθάνομαι έτσι. Είμαστε ομάδα και το κάνουμε μαζί. Δυστυχώς δεν αγωνίζομαι για τον τίτλο των οδηγών φέτος, οπότε παλεύω μόνο για τον τίτλο των κατασκευαστών.

Επιπλέον μίλησε για του χρόνου, που θα οδηγεί για την Alfa Romeo, η οποία για την ώρα δεν έχει ανακοινώσει τον teammate του.

Του χρόνου θα είναι μια νέα αρχή για μένα και ελπίζω να μπορώ να συνεργαστώ καλά με τον teammate μου, όποιος κι αν είναι αυτός. Είναι μια ενδιαφέρουσα νέα εποχή για μένα.