Hamilton: Θα φύγω από τη Formula 1 χωρίς να γίνω οδηγός της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Το όνειρο κάθε πιλότου της Formula 1 είναι κάποια στιγμή στη καριέρα του να ντυθεί στα κόκκινα και να οδηγεί για λογαριασμό της Scuderia με έδρα το Μαρανέλο, αλλά ο Lewis Hamilton δεν θα προστεθεί στη λίστα εκείνων των οδηγών που βρέθηκαν στη Ferrari.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, βρίσκεται στην F1 τα τελευταία 15 χρόνια και τα 6 από αυτά οδηγούσε για λογαριασμό της McLaren, ενώ τα άλλα 9 για την Mercedes.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Βρετανός χαρακτήρισε πως είναι πλέον πολύ αργά το να κυνηγήσει το “όνειρο” της Ferrari, λέγοντας:

Για χρόνια, κάθε φορά που πάω στη Monza για τον αγώνα και βλέπω τους θεατές, ακούω πολλούς να φωνάζουν “έλα στη Ferrari”. Είναι πολύ συγκινητικό, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν οδήγησα ποτέ για τη Ferrari, μετά από τόσα χρόνια.

Διότι αυτό είναι ένα όνειρο για όλους, ένας στόχος που πρέπει [ως οδηγός] να πετύχεις. Όμως, για μένα ποτέ αυτή δεν ήταν μια πιθανότητα, και ποτέ δεν θα μάθω ακριβώς για ποιο λόγο. Έχω μία-δύο Ferrari στο σπίτι που μπορώ να οδηγήσω, αλλά δεν κατάφερα να οδηγήσω κάποιο μονοθέσιό της. Τους εύχομαι τα καλύτερα, αν και στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να τους σταματήσω από το να κατακτήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πριν από μερικούς μήνες ο Hamilton υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τη Mercedes, μέχρι το τέλος του 2023. Σε αυτά τα δύο χρόνια, θα κληθεί σε ηλικία 37 και 38 ετών να αντιμετωπίσει τα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος, που δεν ξεπερνούν την ηλικία των 25 ετών και έρχονται ευθέως να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του: τον Max Verstappen, τον Charles Leclerc, τον George Russell και τον Lando Norris.

Ο Hamilton μίλησε και για τα νέα μονοθέσια του 2022, απαντώντας στην ερώτηση εάν η νέα γενιά πιλότων έχει την ικανότητα ταχύτερης προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Ειλικρινά, δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θέλω να μείνω στη F1. Διότι θα είναι μια ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου.

Πιστεύω ότι η εμπειρία μου μπορεί να είναι σημαντική για την ομάδα, όπως και για την εξέλιξη του George [Russell]. Είναι ήδη πολύ γρήγορος, αλλά σίγουρα θα μάθει από μένα, διότι βρίσκομαι στη F1 περισσότερο καιρό. Και μάλιστα θα μπορέσω να μάθω κι εγώ από εκείνον. Δεν έχω ενδοιασμούς να μαθαίνω από κάποιον νεότερο. Δεν φοβάμαι, θέλω μόνο να κερδίζω.

Ναι, είμαι πολύ μεγαλύτερος κι εκείνοι δεν φοβούνται τίποτα. Μου αρέσει να τους βλέπω να οδηγούν. Ελπίζω να συνεχίσω να αξίζω τη θέση μου εδώ, να είμαι σε θέση να τους απαντώ με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr