Ο Lewis Hamilton και η Mercedes θα συνεχίσουν την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους στη Formula 1, καθώς μόλις ανακοινώθηκε ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε διετές συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την γερμανική ομάδα, μέχρι -τουλάχιστον- το τέλος του 2023.

Αυτό είναι το δεύτερο συμβόλαιο που συνάπτει ο Hamilton με τη Mercedes μέσα σε έξι μήνες, καθώς ο Βρετανός υπέγραψε το τρέχον συμβόλαιο του -το οποίο λήγει στο τέλος του 2021- λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών της φετινής σεζόν.

Τόσο ο Hamilton, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, ήταν πρόθυμοι να αποφύγουν την επανάληψη του “σήριαλ” της ανανέωσης του συμβολαίου, οπότε ξεκίνησαν συνομιλίες πολύ νωρίτερα και ολοκληρώθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες, πριν την σημερινή ανακοίνωση στα paddocks του Αυστριακού Grand Prix.

Το νέο συμβόλαιο σημαίνει ότι ο Hamilton θα είναι 39 ετών, όταν τελειώσει η νέα του συμφωνία με την ομάδα που τον έκανε θρύλο του αθλήματος, με την οποία έχει κατακτήσει έξι από τους επτά πρωταθλήματα του, ενώ το 2023 θα είναι 11 χρόνια στην ομάδα.