Ο Elon Musk έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk φιγουράρει ξανά στη κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, αφού η περιουσία του ξεπέρασε τα 213 δισ. δολάρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Jeff Bezos της Amazon με περιουσία 197 δισ. δολαρίων, ενώ στη τρίτη βρίσκεται ο Bernard Arnault της LVMH με περιουσία 160 δισ. δολαρίων. Στη 4η θέση συναντάμε τον Mark Zuckerberg (Facebook) με περιουσία 132 δισ. δολαρίων και στη 5η τον Bill Gates με περιουσία 128 δισ. δολάρια.

Ο Elon Musk “τρόλαρε” τον Bezos γράφοντας:

Στέλνω ένα τεράστιο άγαλμα με το νούμερο 2 στον “Jeffrey B.”, μαζί με ένα ασημένιο μετάλλιο.

Το σχόλιο του Musk δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς στο παρελθόν έχει στείλει αντίστοιχα μηνύματα προς τον Jeff Bezos μέσω Twitter. Μάλιστα, τον έχει “κατηγορήσει” πως τον αντιγράφει, χαρακτηρίζοντας τον “copycat”, αναφορικά με τα σχέδια του στους τομείς της διαστημικής παρουσίας και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Musk και ο Bezos βρίσκονται σε μία διαρκή μάχη για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη, τον οποίο κερδίζει πότε ο ένας και πότε ο άλλος. Ο Bezos ήταν ο πρώτος που έσπασε το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων. Το ίδιο ορόσημο πέτυχε πιο πρόσφατα ο Bernard Arnault, CEO του γαλλικού γίγαντα της πολυτέλειας LVMH, έστω και για λίγο.

Ο Musk είχε περιουσία 24,6 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο του 2020, σχεδόν 90 δισ. δολάρια μικρότερη αυτής του Bezos εκείνη την εποχή. Τον Αύγουστο του 2020, ο Bezos έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας που είδε την περιουσία του να σπάει το “φράγμα” των 200 δισ. δολαρίων, χάρη στην εκτίναξη της μετοχής της Amazon.

Ωστόσο, το εκπληκτικό ράλι που κατέγραψε στη συνέχεια η μετοχή της Tesla -γράφοντας κέρδη άνω του 720% το 2020- βοήθησε τον Musk να καλύψει την διαφορά και να “κλέψει” πρόσκαιρα τα “σκήπτρα” από τον Bezos, τον Ιανουάριο του 2021.

Το δίδυμο έκτοτε έχει κονταροχτυπηθεί αρκετές φορές για τον “τίτλο” του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, όπως και με τον Bernard Arnault, σε μια άνευ προηγουμένη “κούρσα” εναλλαγών στην κορυφή της κατάταξης των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα