Πωλείται ξανά η Porsche 911 RSR που ανήκε στον Emerson Fittipaldi και στον Pablo Escobar

Σχετικά άρθρα

Για δεύτερη φορά μέσα σε 7 μήνες η συγκεκριμένη αγωνιστική Porsche 911 RSR του 1974 αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Είναι μια από τις 15 που κατασκευάστηκαν για το International Race of Champions (IROC). Από αυτές, οι 12 χρησιμοποιήθηκαν από τους οδηγούς, ενώ οι άλλες 3 ως ανταλλακτικά.

Το αυτοκίνητο είχε πρώτο ιδιοκτήτη τον Emerson Fittipaldi και κάπως έτσι έγινε ευρέως γνωστό ως “The Fittipaldi Car”, ενώ αργότερα πέρασε και από τα χέρια των John Tunstall και Roger Penske, με τον τελευταίο να συμμετέχει με αυτό στον 24ωρο αγώνα της Daytona το 1978.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο πήγε στη Κολομβία και είχε ως ιδιοκτήτη τον ναρκέμπορο Pablo Escobar, με το οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα Copa Renault 4, κατακτώντας την δεύτερη θέση, μετά από 4 αγώνες.

Μετά τον θάνατο του Escobar το αυτοκίνητο μπήκε σε μια αποθήκη και μετά από μερικά χρόνια επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου αποκαταστάθηκε πλήρως. Συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την αυθεντικότητά του και με μια ημέρα να απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία, έχει πιάσει ήδη τις 850.500 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...