Πωλείται για 2,2 εκατ. δολάρια αυτή η Porsche 911 RSR που άνηκε στον Pablo Escobar

Σχετικά άρθρα

Η συγκεκριμένη αγωνιστική Porsche 911 RSR του 1974 είναι μια από τις 15 που κατασκευάστηκαν για το International Race of Champions (IROC). Από αυτές, οι 12 χρησιμοποιήθηκαν από τους οδηγούς, ενώ οι άλλες 3 ως ανταλλακτικά.

Το αυτοκίνητο είχε πρώτο ιδιοκτήτη τον Emerson Fittipaldi και κάπως έτσι έγινε ευρέως γνωστό ως “The Fittipaldi Car”, ενώ αργότερα πέρασε και από τα χέρια των John Tunstall και Roger Penske, με τον τελευταίο να συμμετέχει με αυτό στον 24ωρο αγώνα της Daytona το 1978.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο πήγε στη Κολομβία και είχε ως ιδιοκτήτη τον ναρκέμπορο Pablo Escobar, με το οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα Copa Renault 4, κατακτώντας την δεύτερη θέση, μετά από 4 αγώνες.

Μετά τον θάνατο του Escobar το αυτοκίνητο μπήκε σε μια αποθήκη και μετά από μερικά χρόνια επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου αποκαταστάθηκε πλήρως. Συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την αυθεντικότητά του και πωλείται έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...