Οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης της Γενεύης ανακοίνωσαν σήμερα ότι η εκδήλωση του 2022 ακυρώθηκε. Για το επόμενο έτος, η έκθεση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά τελικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν θα καταστεί δυνατό να δούμε από κοντά τα τελευταία μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος της ακύρωσης είναι φυσικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την Covid-19, με την ανακοίνωση να αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η απόφαση ακύρωσης της διεθνούς έκθεσης της Γενεύης του 2022 λήφθηκε με γνώμονα το συμφέρον τόσο των κατασκευαστών αυτοκινήτων όσο και των φίλων των αυτοκινήτων. Τα άμεσα και έμμεσα ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη πανδημία της Covid-19 δεν άφησαν τους διοργανωτές με εναλλακτική λύση.

Από τη μία πλευρά, τα άμεσα ζητήματα της πανδημίας περιλαμβάνουν συνεχείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για διεθνείς εκθέτες, επισκέπτες και δημοσιογράφους. Από την άλλη πλευρά, έμμεσα θέματα της πανδημίας, όπως η έλλειψη ημιαγωγών (τσιπ), έδωσαν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων νέες προτεραιότητες που πρέπει πρώτα να λύσουν. Αυτά τα ζητήματα οδήγησαν σε αρκετές πρόσφατες ακυρώσεις, με αποτέλεσμα την τελική επιβεβαίωση της αναβολής της παράστασης.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Maurice Turrenttini, υπόσχεται την επιστροφή της έκθεσης το 2023, τονίζοντας:

Βλέπουμε αυτήν την απόφαση ως αναβολή, παρά ως ακύρωση. Είμαι βέβαιος ότι το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει πιο δυνατό από ποτέ το 2023