Οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), της μεγαλύτερης ιστορικά αυτοκινητιστικής εκδήλωσης της Ευρώπης, ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια διετή εκδήλωση στη Ντόχα, ως μέρος μιας νέας σχέσης μεταξύ των διοργανωτών της έκθεσης και του γραφείου τουρισμού του Κατάρ.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην Ελβετία στις 19-27 Φεβρουαρίου 2022, με αντίστοιχη έκθεση να διεξάγεται σε ένα εκθεσιακό κέντρο της Μέσης Ανατολής, είτε από το φθινόπωρο του 2022 είτε από το 2023. Το όνομα της νέας έκθεσης θα είναι Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του Κατάρ (Qatar Geneva International Motor Show), με τους διοργανωτές της έκθεσης να διευκρινίζουν ότι η εκδήλωση στην Γενεύης θα συνεχιστεί κανονικά σε ετήσια βάση.

Οι συνδιοργανωτές χαιρετίζουν τη νέα προσθήκη της νέας έκθεσης, περιγράφοντας την ως μια “νέα παγκοσμίου φήμης έκθεση αυτοκινήτου για τη Μέση Ανατολή”, ενώ το πλήρες concept για τη μορφή της νέας έκθεσης θα παρουσιαστεί στη Γενεύη τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης πραγματοποιείται σχεδόν ετησίως από την έναρξή της το 1905, αν και οι διοργανώσεις του 2020 και του 2021 ακυρώθηκαν, λόγω της πανδημίας του νέου κορονωϊού.