Η McLaren ανακοινώνει πέντε νέα στελέχη για το διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO της Porsche

Σχετικά άρθρα

Ο όμιλος McLaren, ο οποίος περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις του σε αυτοκίνητα (McLaren Automotive), αγώνες (McLaren Racing), και τεχνολογία (McLaren Applied), ανακοίνωσε την πρόσληψη πέντε νέων υψηλόβαθμων στελεχών, λίγο μετά την εισφορά 550 εκατομμυρίων λιρών σε μετρητά, από υπάρχουσες και νέες επενδυτικές πηγές, που εξασφαλίστηκαν στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Δύο από αυτά τα στελέχη προήλθαν από νέους μεγάλους επενδυτές/μετόχους, την Ares Management Corp και την Public Investment Fund (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, με έναν ακόμη να προέρχεται από τον υφιστάμενο μέτοχο, την Mumtalakat. Αυτοί, θα επιβλέπουν -μέσω του εκτελεστικού συμβουλίου- την επένδυσή τους για τη στήριξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της McLaren Automotive, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Τα υπόλοιπα δύο στελέχη, είναι μη εκτελεστικοί διευθυντές, που μεταφέρθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο για να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους σε ηγετικούς ρόλους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο ένας εξ’αυτών είναι Stefan Jacoby, ο οποίος διετέλεσε εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος των διεθνών δραστηριοτήτων της General Motors, καθώς και διευθύνων σύμβουλος της Volvo και των αμερικανικών δραστηριοτήτων της VW πριν από αυτό. Ο δεύτερος είναι ο Michael Macht, πρώην CEO της Porsche και πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της VW.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...