Η Toyota επενδύει 3,4 δισ. δολάρια για παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια (380 δισεκατομμύρια γιεν) στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις Η.Π.Α. έως το 2030.

Συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά την ανάπτυξη και την παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων, και αποτελεί μέρος των -περίπου- 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,5 τρισεκατομμύρια γιεν) που θα διατεθούν για επενδύσεις στην ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών, που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα η Toyota.

Για την προώθηση της τοπικής παραγωγής μπαταριών, η Toyota Βορείου Αμερικής ανακοίνωσε επίσης ότι θα ιδρύσει μια νέα εταιρεία και θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων μαζί με την Toyota Tsusho στις ΗΠΑ.

Στοχεύοντας στην έναρξη της παραγωγής το 2025, το έργο περιλαμβάνει μια επένδυση περίπου 1,29 δισ. δολαρίων μέχρι το 2031, η οποία περιλαμβάνει κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της γης και την κατασκευή εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία 1.750 νέων θέσεων εργασίας στην Αμερική.

Μέρος των δραστηριοτήτων της νέας εταιρείας θα περιλαμβάνει τη βοήθεια της Toyota να αναπτύξει και να επεκτείνει περαιτέρω την τοπική της αλυσίδα εφοδιασμού και τις γνώσεις παραγωγής που σχετίζονται με μπαταρίες ιόντων λιθίου για αυτοκίνητα. Το εγχείρημα θα επικεντρωθεί πρώτα στην παραγωγή μπαταριών για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον, η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει περαιτέρω τους στόχους της εταιρείας να δημιουργήσει έναν καθαρό θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των προσπαθειών της προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα με βιώσιμο και πρακτικό τρόπο. Περισσότερες λεπτομέρειες του παραπάνω project, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για την θέση του εργοστασίου, την ετήσια παραγωγική ικανότητα, τη δομή της επιχείρησης κ.λπ. θα κοινοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr