Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια (380 δισεκατομμύρια γιεν) στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις Η.Π.Α. έως το 2030.

Συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά την ανάπτυξη και την παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων, και αποτελεί μέρος των -περίπου- 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,5 τρισεκατομμύρια γιεν) που θα διατεθούν για επενδύσεις στην ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών, που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα η Toyota.

Για την προώθηση της τοπικής παραγωγής μπαταριών, η Toyota Βορείου Αμερικής ανακοίνωσε επίσης ότι θα ιδρύσει μια νέα εταιρεία και θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων μαζί με την Toyota Tsusho στις ΗΠΑ.

Στοχεύοντας στην έναρξη της παραγωγής το 2025, το έργο περιλαμβάνει μια επένδυση περίπου 1,29 δισ. δολαρίων μέχρι το 2031, η οποία περιλαμβάνει κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της γης και την κατασκευή εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία 1.750 νέων θέσεων εργασίας στην Αμερική.

Μέρος των δραστηριοτήτων της νέας εταιρείας θα περιλαμβάνει τη βοήθεια της Toyota να αναπτύξει και να επεκτείνει περαιτέρω την τοπική της αλυσίδα εφοδιασμού και τις γνώσεις παραγωγής που σχετίζονται με μπαταρίες ιόντων λιθίου για αυτοκίνητα. Το εγχείρημα θα επικεντρωθεί πρώτα στην παραγωγή μπαταριών για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον, η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει περαιτέρω τους στόχους της εταιρείας να δημιουργήσει έναν καθαρό θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των προσπαθειών της προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα με βιώσιμο και πρακτικό τρόπο. Περισσότερες λεπτομέρειες του παραπάνω project, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για την θέση του εργοστασίου, την ετήσια παραγωγική ικανότητα, τη δομή της επιχείρησης κ.λπ. θα κοινοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο.