Η Lancia αναγεννάται μετά την συγχώνευση της PSA με την FCA και τον σχηματισμό της Stellantis, με τον Luca Napolitano, CEO της Lancia να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η εταιρία του από το 2024 και έπειτα θα πουλά αυτοκίνητα και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, εκτός από αυτή της Ιταλίας.

Η Lancia ετοιμάζει 3 νέα μοντέλα, τη νέα Ypsilon, τη νέα Delta και ένα συμπαγές crossover. Η νέα Ypsilon θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Lancia που θα προσφέρεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η νέα Delta και το crossover θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και θα κυκλοφορήσουν το 2026.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι από το 2026 θα πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και σύμφωνα με τον Napolitano, η Lancia θα επανατοποθετηθεί στην αγορά ως μια σχεδόν premium αυτοκινητοβιομηχανία, που θα απευθύνεται σε πελάτες με υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας, άνω των 55 ετών, με τουλάχιστον ένα παιδί στο σπίτι, πελάτες που σήμερα προτιμούν μοντέλα της Tesla, της Volvo και της Mercedes-Benz.