Επίσημο: Alfa Romeo, Lancia, Opel και DS μετατρέπονται σε αμιγώς ηλεκτρικές εταιρίες

Σχετικά άρθρα

H Stellantis ανακοίνωσε πως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα βγάλει στην αγορά 21 νέα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτά θα προσφέρονται από τις 9 από τις 13 εταιρίες της Stellantis.

Αναλυτικά τα πλάνα της Stellantis για τις εταιρίες της είναι τα ακόλουθα:

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo θα μετατραπεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία έως το 2027. Το 2022 η Alfa Romeo θα προσφέρει στην αγορά το πρώτο της plug-in υβριδική μοντέλο, το Tonale PHEV.

Dodge

Το 2022 θα κυκλοφορήσει ένα C-SUV με τα σήματα της Dodge, το οποίο θα προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό και κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί Hornet και θα βασίζεται στο Alfa Romeo Tonale. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dodge θα κυκλοφορήσει το 2024.

Jeep

Μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσει την plug-in υβριδική έκδοση του Grand Cherokee, με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο να κυκλοφορεί το 2023. Αυτό θα μπορούσε να είναι ή το ηλεκτρικό Wrangler ή ένα B-SUV.

Citroen

Η Citroen θα παρουσιάσει φέτος 1 ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα 2, το 2022 και το 2023 αντίστοιχα. Το 2022 θα κυκλοφορήσει και ένα plug-ib υβριδικό μοντέλο.

DS

H DS θα προσφέρει και αυτή μέσα στο έτος ένα νέο plug-in υβριδικό, πιθανώς η PHEV έκδοση του DS4, ενώ από το 2024 θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της DS θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium και θα μπορεί να εξοπλιστεί με μπαταρία έως 104 Kwh, έχοντας αυτονομία έως 700 χλμ ανά φόρτιση.

Opel

H Opel θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2028 και μέσα στο έτος θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ το 2022 θα παρουσιάσει δύο PHEV.

Peugeot

Μέσα στο έτος η Peugeot θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό και ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, ακολουθούμενο από ένα ακόμη το 2022. Το 2023 θα υπάρξει ακόμη ένα ηλεκτρικό και ένα plug-in υβριδικό μοντέλο.

Maserati

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Maserati θα κυκλοφορήσει το 2022, ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμη το 2023.

Fiat

Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat θα παρουσιαστεί το 2024, ενώ τα επαγγελματικά της Fiat (Fiat Professional) θα αποκτήσουν ηλεκτρικές εκδόσεις το 2022. Η Fiat θα μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρική εταιρία έως το 2030.

Διάβασε ακόμη

Νέο Fiat Punto το 2023

Abarth

Η Abarth δεν θα παρουσιάσει κανένα PHEV ή αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ωστόσο από το 2024 και μετά θα προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα.

Chrysler

Ούτε η Chrysler θα κυκλοφορήσει κάποιο νέο μοντέλο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Lancia

Το ίδιο ισχύει και για την Lancia, η οποία θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2024, όταν και θα παρουσιαστεί ο διάδοχος του Ypsilon. Το 2026 θα κυκλοφορήσει ένα συμπαγές crossover, ενώ το 2027 θα υπάρξει και ένα μικρό hatchback.

Ram

Το 2024 η Ram θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό 1500 που θα τοποθετηθεί απέναντι από τα ηλεκτρικά Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, GMC Hummer EV, Tesla Cybertruck και Chevrolet Silverado. Θα βασίζεται στην STLA Frame πλατφόρμα και θα προσφέρει αυτονομία έως και 805 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Διάβασε επίσης

Το πλάνο της Stellantis για την ηλεκτροκίνηση. Μόνο ηλεκτρικά Opel στην Ευρώπη έως το 2028 και έως το 2030 για τη Fiat

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Stellantis αυξάνει τη συμμετοχή της στην Archer

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε πρόσφατα την αγορά περίπου 8,3 εκατομμυρίων μετοχών της Archer, σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της αυτοκινητοβιομηχανίας στα σχέδια της...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...
Autoblog.gr