Την προηγούμενη εβδομάδα, η Toyota παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του bZ4X, και λίγο αργότερα η Subaru έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει στις 11 Νοεμβρίου το “αδερφό” μοντέλο, το Solterra. Σήμερα, η ιαπωνική εταιρία έδωσε μια ακόμα teaser φωτογραφία του ηλεκτρικού της SUV, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση του Los Angeles, που ανοίγει τις πύλες της στις 17 του μήνα.

Το Solterra αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota, με το ηλεκτρικό SUV να είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru, που αποτελεί μια παραλλαγή της αρθρωτής πλατφόρμας e-TNGA της Toyota.

Το όνομα “Solterra” δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις “Sol” και “Terra”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον Ήλιο και τη Γη. Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της Subaru, δηλαδή των XV, Forester, Outback και Ascent και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας περίπου στα μέσα του 2022.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα αποδίδει τουλάχιστον 280 άλογα, θα είναι τετρακίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.