Επίσημο: Suzuki Celerio

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια πολύ σύντομη teaser καμπάνια, η Maruti Suzuki παρουσίασε σήμερα στην Ινδία τη δεύτερη γενιά του Celerio, με τις παραγγελίες του να έχουν ξεκινήσει από τις 3 του τρέχοντος μηνός.

Το νέο Celerio είναι σχετικά μεγαλύτερο σε μέγεθος από την προηγούμενη γενιά, αλλά παραμένει εντός των προδιαγραφών που χαρακτηρίζουν το A-segment. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του μοντέλου είναι 3.695 χλστ., το πλάτος 1.655 χλστ., το ύψος 1.555 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.435 χλστ. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών του ανακοινώνεται στα 313 λίτρα, όντας 40% μεγαλύτερος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος κινητήρας (K10C), απόδοσης 65 ίππων και 89 Nm ροπής. Ο ίδιος, σε συνδυασμό με την προσθήκη ενός turbo, κινεί τα Baleno, Vitara και Swift. Η Suzuki αναφέρει ότι είναι το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο της Ινδίας, παραθέτοντας πληροφορίες από την JATO Dynamics.

Είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας που διαθέτει σύστημα start-stop, ενώ φέρει και σύστημα που ρυθμίζει το χρονισμό τόσο στους εκκεντροφόρους εισαγωγής, όσο και στους εκκεντροφόρους εξαγωγής. Επιπλέον, διαθέτει EGR και ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η μέση κατανάλωση για το δεύτερο ανακοινώνεται στα 3,75 λίτρα/100 χλμ., νούμερο που είναι βελτιωμένο κατά 23% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Όταν συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο, η μέση κατανάλωση είναι στα 4 λίτρα/100 χλμ. Η Suzuki έκανε γνωστό ότι σύντομα θα προστεθεί και μια έκδοση με φυσικό αέριο.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια οθόνη αφής 7 ιντσών για το infotainment, που περιβάλλεται από μοντέρνους αεραγωγούς για το σύστημα κλιματισμού. Η νέα γενιά φέρει επίσης περισσότερο εξοπλισμό με σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης.

Κλείνοντας, σχεδιαστικά το νέο μοντέλο φαίνεται πολύ πιο στρογγυλεμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, με τη Suzuki να αναφέρει ότι ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα “Dynamic 3D Organic Sculpting”. Το σμιλεμένο αμάξωμα είναι γεμάτο καμπύλες, με τονισμένους θόλους των τροχών, στρογγυλά φωτιστικά σώματα, μικρότερη μάσκα και μεγάλες εισαγωγές αέρα στους προφυλακτήρες.

Διατίθενται έξι εξωτερικά χρώματα, συγκεκριμένα το Arctic White, το Silky Silver, το Glistening Grey, το Solid Fire Red, το Speedy Blue και το Caffeine Brown.

Η τιμή του νέου Maruti Suzuki Celerio ξεκινά από τις 499.000 INR (€5.850) για τη βασική LXi έκδοση, φτάνοντας τα 694.000 INR (€8.140) για το κορυφαίο VXi+ με το αυτόματο κιβώτιο AGS.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Ανάκληση 21.353 Suzuki Jimny

Η Suzuki προχωρά στην ανάκληση 21.353 Jimny παραγωγής μεταξύ 12 Νοεμβρίου 2018 και 7 Σεπτεμβρίου 2019 επειδή η φτερωτή τροφοδοσίας καυσίμου στην αντλία καυσίμου,...

Η Suzuki ανανεώνει δεύτερη φορά το Vitara

Η τωρινή γενιά του Vitara παρουσιάστηκε το 2014 και το καλοκαίρι του 2018 η Suzuki είχε παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του. Έξι χρόνια μετά,...

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...