Ο Κυριακάτικος αγώνας στην πίστα του Autodromo Jose Carlos Pace για το GP του Σάο Πάολο θα μείνει στην μνήμη μας για την εκπληκτική οδήγηση του Lewis Hamilton, ο οποίος εκκινώντας από την 10η θέση κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, αφήνοντας πίσω του στην δεύτερη θέση -με διαφορά για 10,4 δευτ.- τον Max Verstappen.

Εκτός αυτού, όμως, θα θυμόμαστε τον αγώνα και για την κίνηση του Ολλανδού στην στροφή 4 της πίστας στον 48ο γύρο, ο οποίος -θέλοντας να υπερασπιστεί την θέση του, στην προσπάθεια προσπέρασης του Hamilton από την εξωτερική- άνοιξε την τροχιά του μονοθέσιου του, αναγκάζοντας τον ίδιο και τον Βρετανό να βγουν εκτός πίστας.

Η Formula 1 μόλις έδωσε τα πλάνα από όλες τις δυνατές γωνίες του περιστατικού μεταξύ των δύο οδηγών και κυρίως από την κάμερα που είναι τοποθετημένη πάνω από το κράνος του Max Verstappen που μας δείχνει τις κινήσεις του Ολλανδού. Ο τελευταίος δεν φαίνεται να στρίβει το τιμόνι του προς τα δεξιά, θέλοντας να ωθήσει εκτός πίστας τον οδηγό της Mercedes,

Σίγουρα, όμως, είχε πολύ μικρότερο input στο τιμόνι, ώστε να βγει ο ίδιος εκτός πίστας, πιθανότατα γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να στρίψει αλλιώς με την ταχύτητα που είχε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγάλει εκτός πίστας και τον Hamilton, κρατώντας τον για 10 ακόμα γύρους πίσω του, καθώς εν τέλει ο Βρετανός προσπέρασε καθαρά τον Verstappen και πήρε τη νίκη.