Τον περασμένο Μάρτιο, η Skoda παρουσίασε στην Ινδία το Kushaq, το οποίο προστίθεται στα Rapid, Octavia, Superb, Karoq και Kodiaq, που διαθέτει η γκάμα της εταιρίας στην δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Το μοντέλο είναι το πρώτο που εξελίχθηκε ειδικά για την αγορά της Ινδίας και πωλείται αποκλειστικά εκεί.

Σήμερα, η τσέχικη εταιρία συνεχίζει την επέλαση της στην Ινδία, αποκαλύπτοντας το Slavia, το οποίο πρακτικά είναι ένα Fabia με τρίτο όγκο. Το μοντέλο δανείστηκε το όνομά του από τα πρώτα ποδήλατα που κατασκευάστηκαν από τους ιδρυτές της Skoda στα τέλη του 1800.

Το Slavia θα πωλείται αποκλειστικά εκεί, ενώ και η παραγωγή του θα γίνει στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, με το 95% των ανταλλακτικών να προέρχονται από την τοπική αγορά. Είναι το δεύτερο μοντέλο -μετά το Kushaq– που βασίζεται στην MQB A0 IN πλατφόρμα του VW Group, με την Skoda να έχει προσαρμόσει την πλατφόρμα για την ινδική αγορά, και πλέον αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη για την εξέλιξή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Slavia έχει μήκος 4.541 χλστ., πλάτος 1.752 χλστ., και ύψος τα 1.487 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.651 χλστ. Ο χώρος αποσκευών ανακοινώνεται στα 521 λίτρα, ο οποίος εκτοξεύεται στα 1.050 λίτρα, όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τις Skoda και Volkswagen στα νέα τους μοντέλα για τις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Αφρική, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και η Λατινική Αμερική.

Στο εσωτερικό, το Slavia είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της νέας Fabia. Υπάρχει οθόνη αφής 6,5″ ή 9,2″ στο κέντρο του ταμπλό, διάκτινο τιμόνι και στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25″. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει αναλογικός πίνακας οργάνων με μια οθόνη πληροφοριών 3,5″.

Μηχανικά, το Slavia φέρει τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kushaq. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης, τον 1.000άρη και τον 1.500άρη TSI, απόδοσης 115 και 150 ίππων αντίστοιχα. Και οι δύο μεταφέρουν την κίνηση στον εμπρός άξονα και συνδυάζονται -ανάλογα την έκδοση- με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος, το νέο sedan της Skoda διαθέτει χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ενώ εξοπλίζεται με έως και έξι αερόσακους, καθώς οι εμπρός πλευρικοί αερόσακοι και οι αερόσακοι κεφαλής κουρτίνας είναι προαιρετικοί. Το Kushaq και το Slavia κατασκευάζονται στην Ινδία, με τα οχήματα που βασίζονται στη φθηνότερη έκδοση της γνωστής πλατφόρμας του γερμανικού ομίλου δεν θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στην Ευρώπη.